IKEA, cea mai mare investiţie privată din istoria Dumbrăviţei, tot mai aproape de inaugurare VIDEO FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se construieşte IKEA de la intrarea în Timişoara
Se construieşte IKEA de la intrarea în Timişoara

Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România.

Demararea lucrărilor de construcţie a noului său magazin IKEA Timişoara, situat în Dumbrăviţa, a început în 25 noiembrie 2021. Se lucrează însă într-un ritm alert, astfel că acum structura cutiei albastre este ridicată deja, iar acum se montează pereţii laterali. Conform proiectului, termenul de execuţie este 12 luni, dar este de aşteptat ca totul să fie gata până în această vară. 

GALERIE FOTO

Retailerul suedez investeşte în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România.  

Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la deschiderea noului magazin se vor alătura familiei IKEA aproximativ 250 de angajaţi.  

Imagini din dronă cu lucrările de la IKEA realizate la sfârşitul lunii martie SURSA AVM
   

Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului, şi va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spaţii inspiraţionale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii. 

Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both


 

IKEA va urmări cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. În plus, în timpul construcţiei se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare şi eliminare a deşeurilor, precum şi de protecţie împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunităţile învecinate.  

Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both

Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare care provin de la restaurantul şi bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost. 

Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both
Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both
Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both


FOTOGRAFII Ştefan Both

Vă mai recomandăm să citiţi:

Dedeman în coasta celor de la Ikea Timişoara. Fraţii Pavăl au cumpărat terenul de la Ţiriac Imobiliare

Se construieşte Ikea Timişoara FOTO Ş.Both

Prima lopată la fundaţia IKEA Timişoara. Investiţia de 60 de milioane de euro va aduce peste 250 de locuri de muncă FOTO

IKEA a început construcţia noului magazin de la Timişoara: „România este o ţară în care am crezut mereu“

S-a deschis complet circulaţia în noul sens giratoriu construit de IKEA Timişoara

Cum arată noul sens giratoriu construit pentru IKEA, la intrarea în Timişoara. A fost realizat în timp record VIDEO

Sensul giratoriu de la IKEA Timişoara, finalizat în timp record. Cum arată infrastructura construită în câmp FOTO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite