Timişorenii se pot refugia de caniculă în şase locaţii stabilite de DSP în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică, împreună cu Prefectura Timiş, au stabilit cinci locaţii în Timişoara, unde vor funcţiona puncte de prim ajutor pentru timişoreni în perioada cu temperaturi caniculare. Acestea vor funcţiona, însă, numai atunci când va fi instaurat cod galben sau cod portocaliu.

Timişorenii vor putea să se refugize de caniculă în cinci locaţii din Timişoara, care vor fi activate în situaţia în care vom intra sub incidenţa codurilor galben sau portocaliu, respectiv temperaturi de peste 35 de grade.
Amplasamentele sunt stabilite în incinta următoarelor clădiri: Opera, Poşta Mare, Agenţia Judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, Policlinica "Văcărescu", Policlinica "Dacia", iar, în Lugoj, în incinta Casei de Cultură. În intervalul orar 10-17, în aceste puncte vor fi cadre medicale care vor acorda primul ajutor, vor apela ambulanţa în situaţii de urgenţă şi vor fi distribui apă pentru consum.
Deocamdată acestea nu funcţionează, întrucât judeţul Timiş nu a primit avertizare de caniculă, însă temperaturile au fost destul de ridicate, iar populaţia a resimţit chiar şi cu peste 15 grade mai mult căldura, decât era afişată ea pe termometre.
"Medicii recomandă persoanelor cu afecţiuni cronice, celor în vârstă şi copiilor să evite deplasarea prin soare după ora 10 şi să consume multe lichide, fructe, legume, să poarte pălării de soare şi îmbrăcăminte uşoară şi de culori deschise", se arată într-un comunicat remis de DSP Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite