Timişorenii care vizitează Muzeul de Artă vor fi ghidaţi de tineri în haine de epocă. Protagonişti sunt elevii de la Liceul “W.Shakespeare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor intampina vizitatorii Muzeului de Arta
Elevii vor intampina vizitatorii Muzeului de Arta

Îmbină utilul cu plăcutul. Elevii de la Liceul W.Shakespeare vor îndruma, timp de trei zile, vizitatorii Palatului Baroc. Începând de astăzi şi până vineri, între orele 11.00 şi 14:30, tinerii vor orienta oamenii, îmbrăcaţi în haine de epocă.

Elevii de la liceul timişorean „Wiliiam Shakespeare" vor susţine ateliere de pedagogie muzeală, prin care îşi propun să promoveze arta plastică şi arhitectura în rândul tinerilor, în incinta muzeului.

Fără vizitatori în muzee. Patrimoniul a fost uitat

În plus, ei se vor îmbrăca în personaje din tablourile Muzeului de Artă după care vor invita, pe rând, grupurile de copii în Holul de Onoare. Tinerii vor mai vorbi  despre reguli de conduită în muzeu sau istoria culturală a muzeului şi a Palatului Baroc.

Timișoara se vrea capitală culturală numai din cuvinte. Autoritățile, complet nepăsătoare la inițiativa oamenilor de cultură și a societății civice

Totodată, vizitatorii care doresc să viziteze expoziţiile "Corneliu Baba" şi a Galeriei de Artă Europeană, vor fi îîntâmpinaţi şi orientaţi de doi "ghizi", membri ai Clubului Impact Shakespeare. "Pe lângă experienţa câştigată, fiecare participant va pleca acasă cu un semn de carte sau un autocolant cu însemnele muzeului, însoţite de invitaţia de a continua şi în altă zi minunata călătorie prin lumea arte", au declarat organizatorii. Vizitatorii vor avea ocazia să îşi exprime impresiile la ieşirea din muzeu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite