Timişoreanul care a inventat sutienul vibrator a mai câştigat trei medalii

0
0
Ioan Davidoni se mândreşte cu premiile sale
Ioan Davidoni se mândreşte cu premiile sale

Ioan Davidoni a ajuns în atenţia presei internaţionale după ce a descoperit un îngrăşământ magnetic ecologic şi în atenţia tabloidelor după ce a inventat sutienul vibrator, un remediu medical dovedit în lupta contra nodulilor canceroşi localizaţi la nivelul sânilor.

Inginerul pensionar are la activ 853 de invenţii şi inovaţii, zeci de medalii internaţionale, diferite diplome şi titluri. Unele dintre invenţiile sale au fost "furate" de străini, iar acum România importă acele produse: sutienul vibrator anticancer sau pantofii cu vibraţii antistres. Alte invenţii care i-au adus glorie în străinătate sunt ecranele antiradiaţie pentru telefonul mobil, apărute, sub o altă formă, în mai multe ţări, la patru-cinci ani după ce au fost inventate de Davidoni.

Zilele trecute, inventatorul timişorean a fost răsplătit cu o medalie de aur şi două de argint la Inventica Bucureşti, recenta ediţie a Târgului Tehnic Internaţional, relatează Agerpres. Medalia de aur a primit-o pentru modulul ecranant destinat calculatoarelor, care neutralizează interferenţa electromagnetică a omului cu calculatorul. Cele de argint i-au fost conferite pentru stimulatorul de particule subatomice şi pentru amplificatorul cuantic pentru reducerea consumului de combustibili.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite