Timișoara, vedetă în presa mondială. „Este inima europeană a României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele astea, Timișoara e din nou subiect pozitiv în presa internațională. Capitala Europeană a Culturii aduce constant echipe de televiziune, posturi de radio, ziare și site-uri de călătorie. Cotidianul britanic The Independent include Timișoara în lista destinațiilor de city-break.

Piața Unirii din Timișoara FOTO Dominic Fritz
Piața Unirii din Timișoara FOTO Dominic Fritz

Timișoara este Capitală Europeană a Culturii în 2023, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria). Nici bine nu am intrat încă în anul cultural, startul programului cultural având loc în weekend-ul 17-19 februarie, interesul pentru orașul de pe Bega este mare pentru jurnaliștii de peste hotare. 

Mă caută jurnaliști de peste tot să le povestesc de Timișoara pe română, engleză, germană sau franceză. Capitala Culturală aduce constant echipe TV, posturi de radio, ziare și site-uri de călătorie. Toate vorbesc entuziasmant despre Timișoara ca o destinație ce nu trebuie ratată anul acesta. Mă bucur să văd că redescoperă tradiția și rădăcinile europene ale orașului, dar și faptul că ne dezvoltăm rapid și avem o viață culturală vibrantă”, a scris primarul Dominic Fritz, pe Facebook. 

Iată câteva titluri și aprecieri din presa internațională: 

Timișoara - inima europeană a României”. (Südwestrundfunk - SWR, companie publică de radio și televiziune din Germania, care transmite pentru landurile Baden-Württemberg și Renania-Palatinat.) 

Timișoara este definitiv europeană”. (Deutschlandfunk Kultur) 

Cosmopolita Timișoara”. (Ouest France) 

Timișoara este un centru urban prietenos care atrage sectorul creativ alături de instituții culturale importante din oraș, se mândrește cu arhitectura Secession și cu viața universitară”. (portalul britanic “wanderlust”) 

Timișoara vibrează, are succes economic și o moștenire culturală bogată (...). Este un oraș care respiră libertatea”. (postul german ZDF) 

Timișoara vrea anul acesta să strălucească în lumina diversității sale”. (știrile principale din Austria, ORF) 

Cotidianul britanic The Independent include Timișoara în lista destinațiilor de city-break recomandate pentru anul acesta, alături de orașe ca Helsinki, Liverpool sau Miami. 

Interesul presei internaționale pentru Timișoara este o oportunitate istorică pentru noi. Prin promovarea internațională a Timisoarei redevenim magnet de prosperitate și creativitate și aducem vizitatori, investitori și studenți în oraș. Imaginea noastră ca oraș curajos, divers și inovator redefinește locul României pe harta Europei. Asta este miza acestui an”, a mai transmis Dominic Fritz. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite