Timișoara va avea cel mai mare cămin studențesc din România. Promisiunea făcută de constructor

0
0
Publicat:

Universitatea de Vest din Timișoara construiește, cu bani de la Compania Națională de Investiții, cel mai mare și mai modern cămin studențesc din România. Constructorul a promis că lucrarea va fi terminată la termen.

Au început lucrările la cel mai mare cămin studențesc din România FOTO UVT
Au început lucrările la cel mai mare cămin studențesc din România FOTO UVT

Aproape 140 de milioane de lei fără TVA - aceasta este valoarea investiției prin care, pe strada Renașterii din Timișoara, va fi realizat un cămin studențesc cu peste 430 de camere și aproximativ 900 de locuri de cazare.

Este, de fapt, cel mai modern cămin din România. Este un proiect pilot finanțat de Compania Națională de Investiții. Sunt 435 de camere, cu spații comune la parter, cu zone de servit masa, cu chicinetă pe fiecare etaj, camere dotate cu baie proprie”, a declarat rectorul UVT Marilen Pirtea, potrivit căruia noul cămin le va oferi studenților condiții de nivelul anului 2050.

Proiectul este realizat de firma Concelex, care a câștigat și licitația pentru extinderea Aeroportului Timișoara. Directorul general al firmei care construiește căminul a promis că lucrarea va fi gata la termen (18 luni).

„Acest proiect este primul proiect mare și îmi doresc din toată inima să fie un succes. Proiectul va fi terminat la timp. Așa cum compania noastră construiește de 30 de ani lucrări de bună calitate, așa va fi și acest cămin”, a declarat directorul Concelex, care „vânează” și construirea unui nou spital în Timișoara.

O cameră din viitorul cămin studențesc de la Timișoara FOTO UVT
O cameră din viitorul cămin studențesc de la Timișoara FOTO UVT

Președintele Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), Andreea Raluca Argeșeanu, a spus că proiectul este binevenit, nevoia de locuri de cazare pentru student fiind foarte mare. „Suntem în fiecare zi la curent cu nevoile și problemele studenților. Suntem mai aproape de a rezolva una dintre ele și nu putem decât să ne bucurăm. Cred că pentru studenții nostril va fi o mare bucurie. Mă bucur că la UVT putem face lucruri care să rămână și să fie în folosul studenților”, a declarat președintele OSUT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite