Timişoara se modernizează prin fonduri U.E: Urmează Parcul Rozelor şi strada Cloşca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Timişoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă cu pentru proiectul „Modernizarea Parcului Rozelor” în valoare de 5,6 milioane lei. De asemenea, s-a semnat proiectul de reabilitare a străzii Cloşca, în valoare de 14,3 milioane lei.

Obiectivul proiectului îl constituie reabilitarea infrastructurii publice urbane în Timişoara în vederea stimulării dezvoltării socio-economice durabile şi a creşterii calităţii vieţii locuitorilor din această zonă şi introducerea acestui parc în circuitul turistic.
Se are în vederea îmbunătăţirea calităţii mediului prin amenajarea de spaţii verzi şi plantarea de arbori, se va îmbunătăţi sănătatea cetăţenilor, prin crearea unui habitat ecologic, confortabil şi atractiv, dezvoltarea infrastructurii de agrement şi recreere - condiţii necesare pentru încurajarea petrecerii timpului liber în natură”, se arată în proiect.

VEZI IMAGINI CU PARCUL ROZELOR

Programul a fost elaborate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axei prioritare 1.Proiectul urmează a fi implementat pe o perioadă de 11 luni, începând cu data de 9.05.2011.

Drum bun spre Serbia


O altă investiţie importantă din bani europeni are în vedere reamenajarea străzii Cloşca. Aici se vor realiza patru benzi, se va moderniza trotuarele, se constuiesc pieste de biciclete şi o zonă verde. Valoarea investiţiei este 14,3 milioane lei, din care 3,2 milioane din partea Primăriei, restul din fonduri U.E. din Programul Operaţional Regional. Strada Cloşca asigura trecerii spre Serbia, via Săcălaz-Jimbolia, pe DN 59.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite