Timişoara intră în scenariul roşu. Vor urma restricţii. Prefectul judeţului Timiş: „E o chestiune de ore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este doar o chestiune de câteva ore ca Timişoara să intre în scenariul roşu, având în vedere că în această dimineaţă indicele de infectare este de 2,92/1000 de locuitori.

Liliana Oneţ, prefectul de Timiş, a anunţat că în această dimineaţă indicele de infectare cu coronavirus în Timişoara este de 2,92/1000 de locuitori. În acest context, este o chestiune de ore ca oraşul de pe Bega să intre în scenariul roşu. 

„După ce se va depăşi acest indice de infectare voi convoca o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza dacă se impun măsuri faţă de Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă 43/15 octombrie 2020. Ieri, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la Diverse, am abordat problema ratei crescute a infectărilor din municipiul Timişoara, inclusiv din punctul de vedere al restricţiilor pe care vom fi nevoiţi să le impunem timp de 14 zile. Să nu uităm faptul că de luni urmează o săptămână de vacanţă pentru copiii din grădiniţe şi elevii din ciclul gimnazial, acest fapt putând duce la creşterea indicelui de infectare, dacă nu se vor respecta reglementările legale. 

Vor urma restricţii pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Ştiu că nu va fi uşor, dar avem obligaţia să respectăm legea şi să protejăm sănătatea şi viaţa tuturor timişorenilor.  

Spitalele care tratează pacienţi COVID din judeţul Timiş sunt peste 90% pline, iar la ATI sunt foarte puţine locuri. Vă rog să faceţi tot posibilul să vă protejaţi şi să îi apăraţi şi pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectaţi toate prevederile legale, să păstraţi normele de distanţare sanitară şi pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! Deasemenea vă rog să renunţaţi la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitaţi zonele aglomerate, să limitaţi contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic, şi să transmită virusul. Sănătatea şi viaţa fiecăruia sunt foarte importante şi numai respectând regulile ne putem proteja şi, implicit, să reducem rata infectărior la nivelul judeţului Timiş!”, a transmis Liliana Oneţ.


  

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite