Timişenii şi-au cumpărat 4.000 de arme anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii îşi cumpără tot mai multe arme
Timişorenii îşi cumpără tot mai multe arme

Ei s-au înarmat de teama hoţilor şi poartă armele în maşină sau pentru a se apăra de hoţii din locuinţe.

Aproape 4.000 de timişeni şi-au cumpărat pistoale cu bile de cauciuc în acest an, potrivit poliţiştilor. Astfel, numărul timişenilor înarmaţi ajunge la aproximativ 14.000, Timişul fiind judeţul cu cei mai mulţi români cu glonţ pe ţeavă, după Bucureşti. Patronii magazinelor de arme spun că timişorenii s-au înarmat de teama hoţilor care sparg maşini, case şi firme.

Au păţit-o, s-au înarmat

„Vin să cumpere arme oameni păţiţi, care au avut probleme în trafic. Alţii au luat bătaie pe stradă sau au avut probleme cu hoţii care le-au spart casa sau apartamentul. Mai sunt şi şmecheri care vor să impresioneze, dar cei mai mulţi sunt oameni serioşi, oameni de afaceri sau oameni obişnuiţi”, a spus Alin Ardelean, care deţine un magazin de arme în Piaţa Maria.

Poliţiştii timişeni spun că în acest an peste 50 de timişoreni au tras focuri de armă, în urma unor conflicte, iar 20 dintre ei s-au ales cu dosare penale. „Există o tendinţă a timişenilor de a achiziţiona aceste arme pentru autoapărate. Eu i-aş sfătui totuşi să apeleze la 112 când au probleme”, a declarat comisarul-şef Gheorghe Popescu, şeful Poliţiei Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite