Teroarea trăită de o femeie tâlhărită în propria casă pentru că „este nemţoaică şi trebuie să aibă bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă
Sursa arhivă

O sentinţă a Curţii de Apel Timişoara prin care patru tâlhari au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între trei ani şi şase luni şi şase ani de închisoare scoate la iveală modul în care o femeie de 64 de ani a ajuns să fie jefuită pentru că „e nemţoaică şi trebuie să aibă bani“.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara i-au condamnat definitiv la pedepse cuprinse între trei ani şi şase luni şi 6 ani de închisoare pe tâlharii care, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2021, au intrat în casă peste o femeie de 64 de ani din Tomnatic pentru a o jefui.

Potrivit rechizitoriului, în jurul orei 4.00, victima, care locuia singură, a fost trezită din somn de zgomotele care veneau dinspre uşa de la intrare în casă. Femeia a vrut să sune la familia care avea grijă de ea, dar nu a mai apucat, tâlharii intrând peste ea în casă.

După ce au intrat peste femeie, tâlharii au legat-o la ochi şi la mâini. În timp ce unul dintre tâlhari o ţinea cu mâinile la spate, alţi doi o întrebau unde îşi ţine banii, bijuteriile şi cardurile bancare.

„Înţelegând ceea ce urmăreau cei trei bărbaţi, persoana vătămată, conform declaraţiei acesteia, le-a învederat că nu se află în posesia niciunei sume de bani, toţi banii încasaţi din vânzarea unor terenuri fiind depuşi la bancă.  Prin urmare, nemulţumiţi de răspunsul primit şi acuzând-o pe persoana vătămată că minte, cei doi bărbaţi i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, a coastelor şi a spatelui, după care, pentru înfrângerea rezistenţei acesteia, au ameninţat-o cu moartea, spunându-i că o vor împuşca”, se arată în rechizitoriu, potrivit căruia femeia nu a văzut, pe sub bandajul de la ochi, niciun pistol în mâinile tâlharilor.

Chiar dacă au ameninţat-o cu tortura şi chiar cu moartea, femeia nu s-a lăsat intimidată şi nu le-a oferit tâlharilor nicio informaţie. După ce au lăsat-o singură în cameră şi au mers să caute banii în alte camera ale încăperii, femeia a reuşit să îşi dezlege mâinile şi să se ascundă într-o anexă a casei, de unde a mers la primărie şi l-a rugat pe paznic să anunţe Poliţia.

Victima le-a indicat polişiştilor un suspect pe care l-a recunoscut după voce. În urma anchetei, Poliţia i-a identificat pe suspecţi. La proces, inculpaţii au recunoscut acuzaţiile care li se aduc. „Antonel a spus că are el un pont că ştie o casă de unde putem fura bani. Atunci a spus că este vorba de casa lui D. (n.r. victima) pentru că este nemţoaică şi trebuie să aibă bani”, a declarat unul dintre tâlharii judecaţi în dosar.

„Traumele persoanei vătămate decurg nu numai de leziunile fizice suferite, ci în primul rând din sentimentul de nesiguranţă în propriul domiciliu, din modul în care inculpaţii au ameninţat-o, legat-o şi chinuit-o, timp în care aceasta s-a temut pentru propria viaţă. Astfel, orice persoană care trece prin asemenea experienţă rămâne marcată o perioadă lungă de timp”, au decis judecătorii, care i-au obligat pe tâlhari să îi achite victimei daune morale în valoare de 10.000 de euro.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Jaf ca în filme. Bătrân legat de mâini şi de picioare şi lăsat fără 28 de mii de lei, două drujbe şi 40 de kg de cârnaţi

VIDEO Scene halucinante la Timişoara. O vânzătoare s-a luptat cu doi hoţi sub privirile nepăsătoare ale mai multor martori

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite