Teatru cu măşti albe şi politică în Piaţa Libertăţii GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre membrii trupei de teatru studenţesc Thespis au ieşit, ieri, în stradă pentru a le prezenta timişorenilor un scurt performance mai puţin comun. Piesa numită „Douăzecişidoi", care a fost mai întâi „Douăzecişiunu" iar după 16 Decembrie se va numi „Douăzecişitrei", calcul făcut în funcţie de anii trecuţi de la Revoluţia din 1989, este o radiografie a modului în care politica a influenţat viaţa românilor în

„Ideea performance-ului este <<cine îşi uită trecutul riscă să îl repete>>. Lumea trebuie să deschidă ochii la tot ce se întâmplă în jur", a spus actriţa Diana Velescu. Alături de ea au mai purtat mască albă Ioan Mărginean şi Salahhe.

image

Vezi AICI o GALERIE FOTO de la evenimentul cultural!

„Politica îţi influenţează viaţa indiferent dacă tu iei sau nu atitudine, asta trebuie să afle şi să conştientizeze mai ales tinerii. Dacă ei nu iau decizii, o fac alţii în locul lor. Fiţi informaţi şi mergeţi la vot! Este important să alegeţi", a declarat Salahhe, care a semnat regia piesei.

Actorii au interpretat diferite momente legate de istoria recentă a României, fiecare fiind definit prin expunerea portretelor preşedinţilor din acea perioadă: Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu. Nu au fost uitate congresele PCR, mineriadele şi alte răscruci politice şi sociale.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite