Taximetriștii protestează în Timișoara. Eliminarea „tarifului dinamic“ și „interzicerea colantării“ pentru mașinile Uber și Bolt

0
Publicat:

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) au protestat și la Timișoara, solicitând reglementarea activității de transport alternativ.

Protestul taximetriștilor la Timișoara FOTO Ștefan Both
Protestul taximetriștilor la Timișoara FOTO Ștefan Both

Mai multe taximetre au făcut ture, miercuri, 28 februarie, în fața Prefecturii și a Primăriei din Timișoara. Șoferii timișoreni se altătură astfel colegilor lor din mai multe județe din țară, care solicită reglementarea activității de transport alternativ.

Conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, acţiunea are ca scop atragerea atenţiei Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele şapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Printre revendicările taximatriștilor se numără limitarea copiilor conforme, eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate. 

Protestul taximetriștilor la Timișoara FOTO Ștefan Both
Protestul taximetriștilor la Timișoara FOTO Ștefan Both

Precizăm de la început că acest protest nu este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea şi argumentele că propunerile noastre de modificare a legislaţiei, în speţă OG 49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea acesteia. Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurenţial corect pentru toţi jucătorii de pe aceeaşi piaţă. Este evident faptul că OG 49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect. Având în vedere aceste aspecte, solicităm primului ministru, domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgenţă, aşa cum public şi-a exprimat disponibilitatea”, au declarat reprezentanţii ANPOTRT.

Protestul va continua și mâine, joi, 28 februarie 2024, iar la București sunt așteptate aproximativ 2.000 de mașini. Taximetriștii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) plănuiesc să intre în greva foamei în cazul în care revendicările nu le sunt soluționate.

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite