Sorin Grindeanu urgentează lucrările pe centura Timişoara-Sud. „Este treaba mea de acum ca acest proiect să devină prioritate numărul unu“ | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe şoseaua de centură Timişoara-Sud
Lucrări pe şoseaua de centură Timişoara-Sud

Conform ministrului Transporturilor, stadiul actual al lucrărilor de pe centura Timişoara-Sud este de maxim 47 la sută, în condiţiile care ar fi trebuit să fie gata în proporţie de 70 la sută.

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, s-a aflat sâmbătă la Timişoara, unde s-a întâlnit cu Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean, cu Dominci Fritz, primarul Timişoarei, cu şefii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, dar şi cu constructorul centurii Timişoara-Sud. Principalul subiect a fost legat de lucrările care avansează cu greutate pe centură. Vicepermierul Grindeanu susţine că stadiul actual este de maxim 47 la sută, în condiţiile care ar fi trebuit să fie gata în proporţie de 70 la sută. 

„În acest moment există blocaj la intersecţia cu drumul Boilor, problemă care nu e rezolvată. Eu cred că o vom rezolva. CNAIR işi va suplimenta tot ce înseamnă lucrări în plus faţă de contractul iniţial, asta înseamnă alocări bugetare, dar primăria trebuie să se ocupe de relocarea de utilităţi, fiind pe teritoriul municipiului Timişoara. Din discuţiile pe care le-am avut, în principiu primarul a fost de acord cu această soluţie. Pe mine mă interesează să deblocăm rapid aceste lucruri. Dar nu din cauza acestei intersecţii lucrările sunt la doar 47 la sută. Constructorul a ridicat probleme care par a fi justificate, legate de modul în care se relaţionează cu CNAIR. Este treaba mea de acum ca această relaţionare să fie mult mai eficientă, ca acest proiect să devină prioritate numărul unu pentru ce înseamnă dezvoltare de infrastructură în zona de vest”, a declarat Sorin Grindeanu, care a promis că va monitoriza şantierul din două în două săptămâni.

Ministrul a prezentat şi un clip video filmat cu drona. 


 

Vă reamintim, termenul de finalizare a Centurii de Sud a Timişoarei a fost prelungit din primăvară până în decembrie 2022.

Se construieşte Centura Timişoara-Sud FOTO DRDP Timişoara

Grindeanu pregăteşte o întâlnire cu omologul său din Serbia  

Sorin Grindeanu a mai anunţat că în această săptămâna Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avizat varianta tehnică pentru Centura de Vest, care va avea o lungime de aproximativ 14 kilometri, şi de asemenea s-a stabilit traseul pentru autostrada Timişoara-Moraviţa.

“Se trece la etapele următoare şi în ce priveşte Autostrada Timişoara-Moraviţa. Vom avea discuţii şi cu partenerii din Serbia, pentru că toate aceste drumuri trebuie să se conecteze, astfel încât lucrurile să se deblocheze şi să meargă cu viteza potrivită şi de parte şi de alta a graniţei”, a mai spus Grindeanu.
 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Ministrul Grindeanu, contre cu directorul Aeroportului Timişoara: „Şi-a luat puşca şi a plecat“. Grădinaru: „E o prostie ce spune, nu umblu cu arma“

Grindeanu vrea o gară „bibelou” în Timişoara: Aţi fost în gări din Occident, nu? Aşa o vreau şi pe cea de aici

Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor, pe şantierul Centurii Timişoara-Sud: Terminaţi această lucrare când trebuie şi vă ofer o sticlă de vin

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite