Şoferul acuzat că a ucis o arhitectă, pe care o cunoscuse cu câteva ore înainte, a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Cătană, bărbatul care a provocat marţi dimineaţa un accident mortal pe strada Cluj din Timişoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecător în lipsa inculpatului, aflat în spital ca urmare a accidentului pe care l-a produs.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara s-au prezentat miercuri în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cătană, timişoreanul care a provocat marţi dimineaţa un grav accident rutier în urma căruia o tânără arhitect din Bucureşt (foto jos) a murit pe loc. Judecătoria Timişoara a admis cererea procurorilor dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Chiar dacă mai mulţi martori au declarat că bărbatul a consumat alcool înainte de a se urca la volan, iar când a fugit de la locul era băut, la şapte ore de la accident fiindu-i depistată o alcoolemie de 0,34 mg/l, Cristian Cătană este cercetat momentan doar pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Acest lucru reiese din minuta Judecătoriei Timişoara, unde este precizat că bărbatul este cercetat „pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 alin. 1 C. pen. şi a infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 C. pen.”. Potrivit aceluiaşi document, durata arestului preventiv se calculează de la data efectivă a punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, bărbatul fiind în prezent în spital. Decizia Judecătoriei Timişoara poate fi contestată cu apel, la Tribunalul Timiş.  

Laura Ana Valean FOTO Arhiva Personala
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite