Şmecherul Kelemen şi notarul Teodora Noţingher, o nouă legătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conexiunile Teodorei Noţingher cu mafia imobiliară se dovedesc tot mai puternice. Un dosar penal în care este cercetat Francisc Kelemen arată încă un document parafat de notarul Teodora Noţingher. Aceasta a mai legalizat alte două falsuri.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară”, Teodora Noţingher a spus că nu a avut o relaţie apropiată cu Francisc Kelemen, care a legalizat la biroul ei notarial documente în calitate de client. Noţingher susţine că i-a făcut „doar trei acte acestui individ, dintre care unul pentru credit bancar”.

Legăturile dintre Noţingher şi Kelemen au ieşit însă la iveală odată cu arestarea naşului mafiei imobiliare ţigăneşti, Ionelaş Cârpaci, asociat cu Kelemen. Primul caz ieşit care a „explodat” a fost cel de pe strada Ştefan cel Mare, în care mafia lui Ionelaş şi Kelemen au luat terenul şi l-au făcut proprietar pe boschetarul maghiar Barabas Pal. Prin notarul Noţingher, Pal i-a vândut (n.r. potrivit anchetatorilor doar în acte) terenul lui Crăciun Cârpaci, un verişor al lui Ionelaş. De aici vânzarea terenului a fost o simplă formalitate.

„Învierea” unei bătrâne

Cazul Eneas este un alt dosar penal în care apare numele Teodorei Noţingher, care a legalizat acte pentru Francisc Kelemen. Printr-o procură falsă boschetarul maghiar Junaska Istvan a fost împuternicit de o bătrână moartă cu 20 de ani în urmă să vândă terenurile deţinute de femeie în Timişoara. Procura falsă a fost luată în considerare de Noţingher care a legalizat precontractul şi contractul de vânzare-cumpărare prin care Junaska îi vindea terenurile bătrânei lui Francisc Kelemen. Pentru această afacere, Noţingher a şi primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.
„În 2006 când a fost făcută procura nu aveam nicio obligaţie legală de a verifica. Nu avem niciun îndreptar al modelelor de procură din străinătate. Noi nici în prezent pentru procurile din străinătate nu avem posibilitatea să verificăm dacă sunt legale sau nu”, a spus Noţingher.

Afaceri penale

În afară de dosarul mafiei imobiliare în care este arestat, Francisc Kelemen este cercetat şi într-un dosar în care este acuzat că a ţepuit regionala CFR Timişoara cu câteva sute de mii de lei. Kelemen este acuzat că, prin firma SC Kevel Group SRL, a încheiat un contract pentru executarea unei lucrări, a luat banii, dar nu a mai făcut nimic astfel că CFR a rămas şi cu banii daţi, şi fără lucrarea făcută.
Ulterior, firma a fost cesionată tot unui maghiar. Cesiunea a fost legalizată la acelaşi notar Teodora Noţingher. Aceasta nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere.

Notarii care au probleme cu legea

În dosarul mafiei imobiliare în care a dat cu subsemnatul notarul Teodora Noţingher a fost audiată şi notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României Mircea Criste. Carmen Rădulescu este un alt notar din Timişoara vizat de procurori în dosarul bătrânului care a rămas fără apartament, fiind trimis să doarmă în pădure.

Kelemen nu a fost coleg de facultate cu mine. I-am făcut trei acte acestui individ
Teodora Noţingher, notar

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite