Simona Halep primeşte cel mai înalt titlu academic a Universităţii de Vest din Timişoara. Studenţii se vor putea întâlni cu lidera clasamentului mondial

0
0
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep (27 de ani), care va termina anul 2018 în poziţia de lider WTA (Women's Tennis Association) pentru al doilea an consecutiv, se află vineri la Timişoara.

Simona Halep va primi titlul de Doctor Honoris Causa a Universităţii de Vest, pentru că, susţin reprezentanţii UVT, este „o adevărată personalitate şi un ambasador de prim rang al României în lume”

Ceremonia de decernare a titlului va avea loc vineri, la ora 13.00, în Aula Magna a Universităţii de Vest.

„Universitatea de Vest din Timişoara preţuieşte excelenţa, ca rezultat gradual şi permanent al efortului de a fi mai bun. Titlul de Doctor Honoris Causa <Beneficiorum Publicorum> este modalitatea prin care instituţia recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume”, spun cei de la UVT.

„Era doar normal ca Simona Halep să se alăture comunităţii restrânse de personalităţi cărora universitatea noastră le-a acordat titlu de Doctor Honoris Causa. Recunoaşterea valorilor României este un demers continuu al universităţii noastre, unul care trebuie să fie cu atât mai vizibil în anul Centenarului. Performanţa ei este de necontestat. La fel de important de remarcat şi cinstit este şi drumul ei până la nivelul de numărul 1 mondial. Este un exemplu pentru tinerii României şi cel mai bun ambasador al ţării noastre în lume. Asta, repet, nu doar prin performanţa în sine, ci şi prin perseverenţa şi lupta sa continuă pentru a deveni cel mai bun. Acordarea titlului va însemna şi deschiderea unor importante posibilităţi de colaborare în domeniul sportului universitar”, a arătat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite