Sfaturi utile despre cum scăpaţi de petele de pe haine fără chimicale. Când se pune praf de cretă şi apoi se calcă repede cu fierul încins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cămaşă pătată FOTO Dider's Digest
Cămaşă pătată FOTO Dider's Digest

Petele de vin roşu ne dau de multe ori bătăi de cap. Dacă nu ştiaţi, există o reţetă de a scăpa de aceste pete. Ele ies dacă se pune multă sare, apoi se spală cu apă caldă şi săpun.

Vom continua cu seria sfaturilor utile din volumul „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial”, de Oliver Kuhn (apărut la editura Baroque Books&Arts). Sunt sfaturi gospodăreşti care pot salva omul la necaz. De această dată vom vedea cum se scot petele de pe haine sau de faţa de masă fără să se folosească chimicale. 

Să vedem cum ies petele de sânge şi petele de grăsime şi ulei. Dacă aţi murdărit o cămaşă, de exemplu, atunci trebuie imediat spălată, cu apă rece. Pe petele din ţesăturile de bumbac sau in se pune praf de cretă şi apoi se calcă repede cu fierul incins. 

De multe ori, când ieşim la picnic sau într-un parc, ne murdărim de la iarbă. Nu e nicio problemă, există o soluţie bună pentru a scoate aceste pete. Ţesăturile de bumbac se înmoaie în apă sărată (o lingură de sare la un litru de apă), apoi se clătesc cu apă curată.

Petele de fructe. În acest caz folosim un procedeu destul de clasic, se înmoaie materialul textil într-o soluţie concentrată din detergent cu puţină apă, apoi se clăteşte. 

Petele din vin roşu ne dau de multe ori bătăi de cap. Dar iată soluţia: se presară multă sare pe pată, apoi se spală cu apă caldă şi săpun.
 

Citeşte şi:

Trucuri în gospodărie: de ce merele nu se pun în acelaşi coş cu alte fructe şi cum se găteşte peştele în maşina de spălat vase

Cum te porţi printre străini. Cultura în care degetul mare ridicat este considerat un gest de mare insultă

Sfat pentru „băutorii geniali“: „Nu beţi niciodată whisky cu gheaţă“

Tehnici speciale pentru a creşte viteza de lectură. De la 200 de cuvinte pe minut puteţi ajunge la 1.000 de cuvinte

Cum se poziţionează corect paharele la restaurant. Vinul trebuie împărţit astfel încât o sticlă să umple şase pahare

Codul bunelor maniere descris în cartea „Tot ce trebuie să ştie bărbatul genial“. Cum se aşază corect masa acasă

Timişoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite