Show cu câini la Timişoara, la o sută de ani de la înfiinţarea primei asociaţii chinologice din România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expo canin la Muzeul Satului din Timişoara FOTO Ş.Both
Expo canin la Muzeul Satului din Timişoara FOTO Ş.Both

Una din multele premiere timişorene este legată de înfiinţarea primei asociaţi chinologice din ţară. Numită Asociaţia Câinilor de Poliţie pentru România, aceata a fost fondată la Timişoara în anul 1922.

GALERIE FOTO DE LA EXPOZIŢIA CHINOLOGICĂ DIN TIMIŞOARA

Prima asociaţie chinologică din ţară a fost Asociaţia Câinilor de Poliţie pentru România, fondată la Timişoara în anul 1922, de Paul Dietrich, Friederich Hermann, Iosif Jojart, Adalbert Ludwig, Ioan Molnar, Velimir Pavlovits, Stefan Rosenthal, Iosif Tertshek şi Viliam Vinczeti.   

Prima expoziţie chinologică din România s-a organizat tot la Timişoara în 6 mai 1923. Numele societăţii a fost schimbat în anul 1931 şi purta denumirea “Societatea proprietarilor de câini de rasă din România”. 

În anul 1972, asociaţia se reorganizează sub numele actual Asociaţia Chinologică Română a Judeţului Timiş.  

“În Banat, simbioza om-câine a funcţionat de sute de ani şi în timp a primit noi valenţe de la vânătoare, păstorit şi paza casei la companie şi agreement. Coagularea activităţii chinologice s-a concretizat în anul 1922 prin înfiinţarea primei <asociaţiuni de sporturi canine> sub denumirea de Societatea Câinilor de Poliţie pentru România cu sediul în Timişoara, la Palatul Weiss”, a declarat Daniela Radu, preşedintele Asociaţia Chinologică Română a Judeţului Timiş. 

Expo canin Timişoara


Foto Ştefan Both

Pentru a marca un veac de la înfiinţarea primei “asociaţiuni de sporturi canine”, Asociaţia Chinologică Română Timiş a organizat un eveniment aniversar, la Muzeul Satului Bănăţean. 
 

Expo canin Timişoara FOTO Ş.Both

Foto Ştefan Both

Evenimentul  cuprinde patru competiţii canine internaţionale multirasă, două competiţii de club de rasă, un târg de adopţii canine şi o frumoasă expoziţie de timbre intitulată sugestiv Canis.


Prima diplomă primită de un membru al asociaţiei chinologice din Timişoara Foto Ştefan Both

Vă mai recomandăm să citiţi:

FOTO Cum a ajuns Ciobănescul de Bucovina noua vedetă canină a României. „Nu ştie să cânte la pian, dar e un excelent câine de pază“

Ţinerea câinilor în lanţ, practica barbară încă permisă de lege în România: „Am umblat prin toată lumea şi n-am văzut nicăieri aşa ceva“

Prima diploma canină
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite