SERIAL ADEVĂRUL Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, vilă în localitatea în care a fost primar 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este un personaj popular, dar controversat. Bojin şi-a câştigat popularitatea prin felul lui simplu de a fi, controversele din jurul său fiind legate de modul în care a ştiut să se descurce. Chiar dacă a pornit de jos, Titu Bojin a făcut avere, vila sa din Remetea Mare fiind doar o parte din moşia familiei Bojin.

Născut într-o familie cu posibilităţi materiale reduse, părinţii fiind angajaţi la CAP, Bojin a început de jos, lucrând mai întâi ca mecanic de utilaje grele. La intrarea în câmpul muncii, Bojin a lucrat pe buldozer şi excavator. Ulterior a ocupat funcţiile de maistru, şef de lot şi preşedinte de sindicat. În 1986 a ajuns primar în Remete-Mare, funcţie pe care l-a prins şi Revoluţia.

SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România (III). Cum se lăfăie aleşii noştri în vile ca-n Occident

În 1990, Bojin a fost ales din nou primar în Remetea-Mare, post pe care a rămas până în 2001. În 1992, după şase ani de mandat ca primar, Bojin şi-a cumpărat vila din Remetea, casă cu o suprafaţă de 260 de metri pătraţi şi un teren de 2368 de metri pătraţi.  În anul 2001, Titu Bojin a ajuns şef al Direcţiei Apelor Banat, reuşind să fie unul dintre puţinii PSD-işti menţinuţi în funcţie de PD-L, care era la putere la vremea respectivă.

„Eu consider că e o treabă normală să am ceva după 44 de ani efectivi de muncă. Sigur că am avut şi posibilitatea pentru că am fost cu salarii mari. Inclusiv când eram mecanic de utilaje grele, aveam salariul mai mare decât directorul. Nu am niciun leu în conturi. Nu am niciun fel de proprietăţi ascunse prin alte părţi sau prin alte ţări”, a declarat Titu Bojin.

Odată cu avansarea lui Bojin pe funcţii afacerile familiei Bojin în agricultură, transporturi şi construcţii metalice s-au consolidat. De altfel, după ce a fost ales preşedinte al CJ Timiş, Bojin a fost nevoit să dea explicaţii la Parchet pentru o afacere a firmei familiei sale cu Direcţia Apelor Banat. „În anumite perioade societăţile au mers bine. Eu am agricultură complexă, lucrez 800 de hectare cu tot cu păşune. Am Aproximativ 1000 de animale cu oi, capre şi vaci”, a mai declarat Bojin, care consideră că în viaţă l-a ajutat faptul că a plecat de jos.  

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri