Semnal de alarmă tras de arhitecţi după incendiul care a distrus mansarda unui bloc: Proiectele ieftine se pot „plăti” ulterior FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mansardă distrusă într-un incendiu FOTO ISU Timiş
Mansardă distrusă într-un incendiu FOTO ISU Timiş

La o săptămână după incendiul din zona Complexului Studenţesc din Timişoara, unde mansarda unui bloc de locuinţe a fost distrusă de un incendiu, membrii Ordinului Arhitecţilor trag un semnal de alarmă.

OAR Timiş are ca atribuţii protejarea şi promovarea calităţii produsului de arhitectură şi urbanism la nivel local şi reprezentă interesele membrilor săi în faţa autorităţilor administraţiei publice locale şi a celorlalte autorităţi organizate la nivel local.  

GALERIE FOTO

În această calitate, OAR Timiş a luat act de „evenimentul nefast” care a avut loc pe strada Mehadia nr. 12 din Timişoara, în data de 13.03.2022 când în urma unui incendiu mansarda unui bloc, în suprafaţa de aproximativ 1.300 metri pătraţi, a fost distrusă în totalitate.  

Astfel, OAR Timiş face un apel către toţi cei implicaţi în domeniul construcţiilor civile (investitori, proiectanţi, constructori, autorităţi publice) de a respecta strict toate prevederile legale şi normativele în vigoare, în toate etapele de edificare a construcţiilor. 

„Pentru a se evita pe viitor situaţii similare sau chiar mai grave, este necesar ca investitorii să contracteze proiecte complete, verificate conform legii, cu toate specialităţile necesare incluse. În faza de execuţie este necesară urmărirea punerii în practică a proiectelor, prin implicarea diriginţilor de şantier şi a proiectantului în toate fazele de execuţie. Din păcate, după cum se vede şi în cazul incendiului din strada Mehadia, economiile făcute prin achiziţionarea de proiecte ieftine şi deci neconforme sau incomplete, sau executarea incorectă a proiectelor se pot plăti ulterior, prin pagube materiale însemnate sau pierderi de vieţi omeneşti. Ne reafirmăm deschiderea pentru dialog cu toţi actorii din spaţiul public interesaţi în găsirea soluţiilor optime şi obţinerea unui mediu construit sănătos şi sustenabil, adaptat nevoilor contemporane ale oraşului noastră”, au transmis cei de la OAR Timiş. 

Mansardă distrusă într-un incendiu FOTO ISU Timiş

Incendiul din Complexul Studenţesc s-a soldat cu importante pagube materiale, mai multe familii rămânând fără locuinţe dar, din fericire, nu s-au produs vătămări corporale grave. 

Mansardă distrusă într-un incendiu FOTO ISU Timiş

Specialiştii ISU Banat au stabilit ulterior cauza probabilă a incendiului ca fiind instalaţia electrică, în combinaţie cu structura de rezistenţă din lemn. 

Mansardă distrusă într-un incendiu FOTO ISU Timiş

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cauza incendiului care a distrus mansarda unui bloc din Timişoara. Ce au descoperit pompierii la faţa locului

Incendiu la mansarda unui bloc din Timişoara. Zeci de oameni au fost evacuaţi | FOTO VIDEO 
 

Incendiu la internatul unei şcoli pentru elevi cu nevoi speciale din Timişoara. Şase copii au fost evacuaţi

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite