Secţie de Terapie Intensivă, la Boli Infecţioase După ce echipamentul a stat nefolosit mai bine de un an, medicii au găsit soluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatura medicală de aproape 500.000 de euro nefolosită, din lipsă de personal, a fost pusă în funcţiune, astăzi la Spitalul „Victor Babeş". Medicii au găsit soluţia pe care nu a dat-o guvernul

Aproape un an şi jumătate, o secţie întreagă de Terapie Intensivă, cu dotări de ultimă generaţie a stat nefuncţională la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş". Deşi ministerul achiziţionase echipamentul prin fonduri de la Banca Mondială, posturile de personal medical au fost blocate. Conducerea spitalului a găsit însă soluţia, pentru ca unitatea să beneficieze de secţia de care avea nevoie.

Contract cu medicii de la Spitalul Judetean

„Posturile sunt încă blocate, dar am încheiat un contract de colaborare cu şeful secţiei de la Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean, astfel încât, vor veni doi medici la noi, în schimbul unei măriri de salariu. Avem garda asigurată 24/24", a explicat Maria Cerbu, manager al spitalului „Victor Babeş".

Tiberiu Bratu, chirurg plastician: „Chirurgia estetică are implicații psihologice fantastice"

Noua secţie a fost pusă în funcţiune încă de la începutul acestei luni iar trei pacienţi cu boli infecţioase au beneficiat deja de terapie intensivă. „Până acum, eram nevoiţi să transportăm pacienţii care aveau nevoie de acest tip de îngrijire medicală, la Spitalul Judeţean. Acolo, ceilalţi pacienţi erau expuşi la aceste boli infecţioase", a explicat Voichiţa Lăzuran, director medical al unităţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite