Se întoarce roata: căpşunarii au sărăcit şi pachetele de ajutor le vin de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de curierat extern au ajuns să transporte tot mai multe colete în Italia şi Spania, cu mâncare trimisă rudelor plecate la muncă.

Criza economică a adus schimbări importante în activitatea firmelor de curierat extern, dar şi a românilor care au hotărât să îşi continue viaţa peste graniţă şi s-au angajat în ţări ca Italia sau Spania. Dacă până anul trecut activitatea firmelor de curierat extern se limita la aducerea de colete din afara graniţelor spre România, acum lucrurile s-au schimbat. De când cu scăderea salariilor din străinătate, românii din Italia şi Spania au ajuns să apeleze la ajutor din ţară.

De la haine şi mâncare, până la bani şi obiecte de uz casnic, cei plecaţi de acasă se bazează acum pe ajutorul rudelor din România. În prezent, numărul de colete ce vin din ţări ca Anglia, Franţa, Italia şi Spania a scăzut cu până la 70 la sută. „Am fost surprinşi de schimbarea lucrurilor. Cererea şi oferta s-a schimbat cu totul. Avem mai multe curse din România spre exterior ca niciodată. În plus, a trebuit să suplimentăm şi cursele destinate doar transporturilor. Nu ne-am permis să creştem preţurile, chiar dacă de multe ori autocarele se întorc goale”, a spus Aurel Tolorschi, directorul unei firme de curierat extern din Timişoara. Firmele de acest tip trăiesc şi din comisioanele încasate pentru transferul de bani. „Cum viaţa a devenit mai grea, trebuie să o ajut pe fiica mea să supravieţuiască. Nu îi ajung banii câştigaţi în Spania”, s-a plâns Dana Mihalache, una dintre clientele firmei.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite