Schimbare de „gardă" la Prefectura Timiş. Prefectul Băcală aşteaptă înştiinţarea oficială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băcală
Mircea Băcală

La fel cum guvernul Boc a schimbat prefecţii numiţi la propunerea PSD în 2009, guvernul Ponta a avut pe ordinea de zi la prima sa şedinţă schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor numiţi anterior din partea PD-L şi UDMR. Astfel, prefectul Mircea Băcală şi subprefectul Zoltan Marossy vor părăsi instituţia în aceste zile.

„E puţin probabil să îi schimbe imediat din funcţie pe toţi prefecţii şi subprefecţii, pentru că instituţia trebuie să funcţioneze. Trebuie asigurată continuitatea. Asta nu înseamnă că nu urmează schimbarea tuturor. Mă aştept la acest lucru şi accept această schimbare", a spus Mircea Băcală, care nu primise până ieri după-amiază o înştiinţare oficială.

Conform preşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin, locul prefectului de Timiş va fi ocupat de Eugen Dogariu, care în trecut a mai ocupat funcţia de subprefect, deşi iniţial se stabilise ca prefectul să fie numit de cealaltă jumătate a alianţei USL. Subprefectul urmează să fie numit de către PNL, favorita fiind Liliana Oneţ, propunerea liberalilor pentru funcţia de prefect.

Scandal fără precedent după ce poliţiştii l-au oprit în trafic pe prefectul de Timiş

„Conducerea naţională a USL, apreciind în egală măsură propunerile PNL Timiş, respectiv PSD Timiş pentru funcţia de prefect, a hotărât, din raţiuni ce ţin de rezolvarea unor probleme în alte judeţe ale ţării, ca nominalizarea prefectului de Timiş să revină PSD, şi nu PNL, cum se stabilise iniţial. Considerând subiectul închis, ne vom concentra pe adevărata miză a momentului, adică alegerile locale", a comentat şeful filialei Timiş a PNL, Nicolae Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite