Scandalul „bebeluşului homosexual“ continuă: asociaţia Noua Dreaptă critică banerele puse în Timişoara în Săptămâna Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală", asta scrie pe unul din panourile care promovează comunitatea gay din oraş, alături de imaginea unui bebeluş pe a cărui încheietură se află eticheta „homosexual". Timişorenii care s-au simţit ofensaţi de acest banner au protestat prin scrisori deschise în care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de acordul primăriei pentru folosirea afişului chiar înainte de Paşte.

După ce zilele trecute în Timişoara au apărut bannere ale unei asociaţii care sprijină homosexualitatea, asociaţia „Noua Dreaptă" a luat a trimis un comunicat de presă prin care a explicat că nu este de acord cu acest fapt. „Este de neconceput ca în postul Sfintelor Paşte, tocmai la intrarea în Săptămâna Mare, creştinismul românesc să fie lovin într-un mod fără precedent (...). Afişarea în marile oraşe ale României a unui panou pro-homosexualitate, prin folosirea unui bebeluş pe post de mijloc propagandistic, reprezintă o ofensă incalificabilă adusă valorilor morale, creştine şi ale familiei tradiţionale", spun membrii „Noii Drepte".

Iaşi: Vezi ce spune Biserica despre panourile cu bebeluşi folosiţi ca agenţi de marketing pentru homosexuali

Al cui este panoul

De asemenea, comunicatul de presă mai face referinţă şi la un eveniment intitulat „Mr. Gay Europe", desfăşurat la Braşov. „Având în vedere aceste două evenimente reprobabile, protestăm vehement faţă de indiferenţa şi pasivitatea autorităţilor române, atât centrale, cât şi locale, indiferenţă ce atinge culmile nesimţirii. Prin faptul că reprezentanţii Primăriei Timişoara ridică din umeri şi habar nu au ce firmă închiriază scheletul respectivului panou, se dovedeşte că în România se doarme pe banii noştri, iar cei ce ar trebui să lucreze în slujba majorităţii închid ochii într-un mod mai mult decât blamabil, servind interese numai de ei ştiute", se mai spune în comunicatul emis de „Noua Dreaptă".

Pro şi contra homosexualilor

Bannerul cu imaginea unui copil pe a cărui încheietură este pusă eticheta „homosexual" a apărut în Timişoara la sfârşitul săptămânii, iscând reacţii contradictorii. Pentru că imaginea promovează o campanie de susţinere a comunităţii gay din oraş şi pentru că personajul principal este un copil, unii timişoreni s-au simţit ofensaţi. „Nu e bine, cum să pună copiii într-un panou ca ăsta? Doamne fereşte!", a exclamat Ioana Georgescu, timişoreancă. Alţii, în schimb, nu s-au simţit deranjaţi de banner. „Eu zic că e ok. Am o părere bună despre homosexuali. Atât timp cât îşi văd de treabă, nu văd ce să am cu ei. Doar nu fac nimic pe stradă", a spus şi timişoreanca Daniela Alexa.

Tot la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţii Primăriei Timişoara au spus că vor verifica legalitatea afişului. „Din câte ştiu, este vorba despre un panou închiriat de către o firmă privată. Va fi verificată situaţia, din punctul de vedere al Protecţiei Copilului Timiş, dar şi a legalităţii afişului. Asta, în decursul săptămânii viitoare", a explicat Lăcrămioara Condea, reprezentant al Primăriei Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite