Şase afgani înghesuiţi într-o maşină pentru a ajunge la Timişoara. Şoferul a fost arestat pentru 30 de zile

0
0
Afganii voiau să ajungă în Timişoara FOTO Poliţia de Frontieră
Afganii voiau să ajungă în Timişoara FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Cruceni (judeţul Timiş) au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, şase cetăţeni afgani.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni (judeţul Timiş) au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 6.00, au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Giulvăz un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că pasagerii sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. 

Şoferul autovehiculului, un bărbat  în vârstă de 51 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

Migranţi FOTO Poliţia de Frontieră


 

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetăţeni străini. Totodată, şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi,  iar judecătorul de dreptul şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea bărbatului în stare de arest preventiv pentru 30 de zile”, au transmis cei de la Poliţia de Frontieră.

Migranţi FOTO Poliţia de Frontieră


Vă mai recomandăm să citiţi:
 

UPDATE Accident cu doi morţi şi zece răniţi. Şoferul fugar s-a predat FOTO VIDEO

Accidentul în care doi migranţi au murit şi zece au fost răniţi, provocat de un şofer fără permis

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite