Sărăcie şi hoţie: furtul de motorină a ajuns sport naţional în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, mai multe cazuri arată că motorina a devenit un produs tot mai râvnit pentru hoţi. Un angajat al CFR a fost trimis în judecată pentru că a furat aproape 80.000 de litri de motorină. Alţi hoţi au fost prinşi în flagrant când furau din TIR, iar alţii au alimentat şi au fugit fără să plătească.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara l-au trimis în judecată pe un şofer angajat la o societate din subordinea CFR, care a reuşit să fure aproape 80 de tone de motorină în trei ani. Prejudiciul este de peste 300.000 de lei, din care s-a recuperat doar 10 la sută.

„Inculpatul, în calitate de conducător auto, a folosit în interes personal cardurile de credit alimentare combustibil, personalizate pe numerele de înmatriculare ale autoturismelor ce i-au fost încredinţate pentru a-şi desfăşura activitatea”, arată procurorii.

Prinşi în flagrant

Un alt caz cu hoţi de motorină s-a înregistrat la Orţişoara, unde poliţiştii i-au prins în flagrant pe doi hoţi care încercau să fure motorină dintr-un camion parcat într-un refugiu de pe drumul Timişoara-Arad. Hoţii s-au ales cu dosar penal, dar sunt cercetaţi în stare de libertate.

De asemenea, doi tineri au alimentat motorină şi „au uitat” să mai plătească. Hoţii au fost însă prinşi de jandarmi şi sunt anchetaţi pentru furt calificat. Romeo Dunca spune că este unul din cei mai furaţi patroni la motorină, fiind păgubit lunar de câte 50.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite