S-a înroşit cerul deasupra Timişoarei. Imagini fascinante realizate cu drona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cer roşu în Timişoara FOTO Eye in the Sky
Cer roşu în Timişoara FOTO Eye in the Sky

Luni şi marţi, cerul s-a înroşit în zona în care soarele a apus, spre satisfacţia fotografilor, care au imortilzat imagini unice.

Timişorenii au avut parte de apusuri de soare cu totul neobişnuite. Luni şi marţi, cerul s-a înroşit. Fotograful care ghidează drona „Eye in the Sky a surprins imagini aeriene de o frumuseţe rară, pe care vă lăsăm să le admiraţi. 

Am căutat să aflăm din ce cauză are loc acest fenomen. Unii specialişti susţin că e din cauza luminii care se

„împrăştie” diferit în atmosferă din cauza umidităţii aerului.

„Explicaţia este că prin atmosferă trece lumină cu diferite lungimi de undă, iar în cazul cerului roşu, toate lungimile de undă sunt absorbite sau afectat de aer, cu excepţia celor ce corespund culorii roşii, care reuşesc să treacă, şi deci putem să le vedem”, aflăm de pe www.tpu.ro. 

Cer roşu în Timişoara FOTO Eye in the Sky

„Erupţiile aruncă în atmosferă mari cantităţi de cenuşă, dioxid de sulf şi sulfaţi hidraţi. Substanţele cu pricina absorb şi apoi reflectă nu doar lumina albastră, ci o paletă întreagă de culori. Iar vânturile de altitudine cară norii ăştia până deasupra noastră, dând naştere unor domuri violete, unor raze roz de neuitat şi chiar unor aureole roşii ca focul în jurul planetei Venus”, scrie site-ul www.sciencefriction.ro.
 

Cer roşu în Timişoara FOTO Eye in the Sky

“NASA sustine ca petele de pe Soare vor fi tot mai multe si vor provoca explozii si furtuni de radiatii ce vor interactiona cu campul magnetic al Pamantului. Pe langa faptul ca vom avea jocuri de lumini la altitudinile mari, se pot petrece si fenomene mai putin dorite: cerul se poate colora in rosu, avioanele pot avea dificultati in orientare, iar Internetul poate fi paralizat. Cea mai puternica explozie solara din istoria recenta a Pamantului, cea din 1859, a facut a doua treimi din cerul Pamantului sa se coloreze in rosu”, scrie www.yoda.ro. 

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Timişoara, uluitoare prin ochii dronei „Eye In The Sky“. Este una dintre realizările inedite ale anului 2013
 

FOTO-INEDIT Timişoara văzută prin ochii păsărilor. Drona care oferă o nouă dimensiune oraşului

FOTO Festivalul Bega Bulevard şi Cursa Răţuştelor văzute prin ochii unei drone

VIDEO Imagini fabuloase cu lucrările de pe şantierul subpasajului Michelangelo

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite