Reţinut în timp ce încerca să vândă 18 kilograme de mercur unor poliţişti de frontieră sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanul dorea să comercializeze mercurul în Serbia şi Ungaria Foto:arhivă
Arădeanul dorea să comercializeze mercurul în Serbia şi Ungaria Foto:arhivă

Arădeanul în vârstă de 60 de ani a cerut 9.000 de euro pentru 18 kilograme de mercur, însă cumpărătorii erau poliţişti sub acoperire

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere - I.T.P.F. Timişoara şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – ITPF Oradea, în cooperare cu S.R.I. Arad - Secţia Arad, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au reţinut în flagrant un cetăţean român care încerca să comercializeze unor investigatori sub acoperire 18 kg de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 euro.

Poliţiştii au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ - operative în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, Petru F, în vârstă de 66 ani, din Arad, despre care existau informaţii că deţine 18 kg de mercur alb.
 

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că bărbatul intenţiona să comercializeze mercurul în Serbia sau Ungaria.

Reţinerea bărbatului a fost facilitată de faptul că în cauză au fost infiltaţi doi poliţişti de frontieră, sub acoperire, din cadrul ITPF Timişoara, respectiv STPF Arad.
 

Ieri, în urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, a fost reţinută în flagrant persoana în cauză în timp ce încerca să le vândă mercurul celor doi investigatori sub acoperire cantitatea.
 

Pe numele lui Petru F. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice, persoana în cauză fiind reţinută pentru 24 de ore.

Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite