Regionala Timişoara a CFR SA repară în regim de urgenţă o linie ferată militară. Care este traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre aeroportul militar de lângă Timişoara FOTO Ş.Both
Drumul spre aeroportul militar de lângă Timişoara FOTO Ş.Both

Pentru eliminarea problemelor cauzate de traversele de lemn necorespunzătoare, în scopul redeschiderii liniei Remetea Mare-Aeroport, se impune executarea lucrărilor de consolidare.

În sistemul electronic de achiziţii publice a fost postat un anunţ de licitaţie, în procedură simplificată, ce are ca obiect Lucrări de consolidare a liniei de garare MApN Remetea Mare-Aeroport ce deserveşte UM 01930/E. Valoarea totală estimată a contractului este aproximativ 165.000 de euro. 

„Pe linia de garare MApN Remetea Mare-Aeroport ce deserveşte UM 01930/E, suprastructura este tip 40, 49, 60 – traverse de lemn şi beton în aliniament şi în curbe. La ultimul recensământ efectuat în toamna anului 2020, a fost constatat un procent foarte mare de traverse de lemn normale într-o stare avansată de degradare. Din cauza stării necorespunzătoare a traverselor care nu mai asigură menţinerea ecartamentului şi a nivelului în limitele toleranţelor admise, în luna mai 2021 linia a fost închisă circulaţiei trenurilor”, scrie site-ul clubferoviar.ro 

Pentru eliminarea problemelor cauzate de traversele de lemn necorespunzătoare, în vederea redeschiderii liniei, se impune executarea lucrărilor de consolidare.  

Se vor înlocui traversele de lemn şi beton necorespunzătoare, mai exact un număr de 1.060 de traverse de lemn noi şi 52 de traverse de beton T13 placate SB.  

„Pentru participarea la procedura de achiziţie, ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani calculaţi de la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor. Lista va conţine valori, perioade de execuţie, beneficiari, din care să rezulte că a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 800.000 de lei”, mai scrie clubferoviar.ro. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 martie 2022.

Vă recomandăm să mai citiţi: Cinci elicoptere militare, pe Aeroportul Timişoara: „Nu este o procedură uzuală“  

Cum arată şoseaua de aproape 3 milioane de euro care leagă Aeroportul Timişoara de centura oraşului FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite