Proprietarii de garaje au impozite mărite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege fiscală, intrată în vigoare din luna iulie, îşi propune să impoziteze luxul şi pe cei cu multe proprietăţi. Modificările îi afectează însă şi pe oamenii simpli care deţin, spre exemplu, în proprietate un apartament şi un garaj.

Potrivit noilor reguli, pentru prima clădire în afară de cea de domiciliu se percepe o majorare de 65 la sută, pentru cea de-a doua, 100 la sută, iar de la cea de-a treia clădire majorarea este de 300 la sută. Până acum cei care deţineanu mai multe proprietăţi şi le închiriau, plăteau impozit nemajorat.
De asemenea cei care aveau garaje plăteau impozit normal. Şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo, susţine că modificarea legii fiscale îi atinge inclusiv pe cei care au pe lângă apartamentul de domiciliu un garaj. Spre exemplu, dacă un cetăţean este proprietarul unui apartament şi al unui garaj, pentru apartament plăteşte normal, iar pentru garaj, impozit majorat cu 65 la sută.

Impozit pe donaţii

Noua lege fiscală îi pune la plată suplimentară şi pe cei care primesc o casă ca şi donaţie sau prin testament. „Până acum cei care dobândeau proprietăţile prin testament, donaţie sau moştenire nu plăteau majorări. După noua lege, rămân cu impozite nemajorate doar cei care dobândesc proprietăţile prin moştenire”, a mai spus Adrian Bodo. În Timişoara sunt aproximativ 30.000 de persoane care trebuie să plătească majorări de impozite pentru că deţin cel puţin două proprietăţi. Mărirea taxelor ar aduce la bugetul local al Timişoarei aproximativ 2.000.000 de lei, mult prea puţin pentru volumul de muncă şi cheltuieli fiscale, spun autorităţile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite