Proiectele anului 2015 în Timiş: finalizarea celui mai mare complex de birouri de clasă A, construirea unui nou mall şi terminarea autostrăzii

0
0
Finalizarea proiectului City Bussines Center şi a centrului istoric vor schimba faţa Timişoarei în 2015
Finalizarea proiectului City Bussines Center şi a centrului istoric vor schimba faţa Timişoarei în 2015

Anul 2015 se anunţă unul extrem de interesant din punct de vedere economic şi al infrastructurii în judeţul Timiş. Pentru acest an sunt anunţate câteva investiţii majore, dar este aşteptată şi finalizarea unor proiecte aflate în derulare.

După aproape opt ani de la inaugurarea primei clădiri de birouri din complexul City Bussines Center, în anul 2015 este aşteptată finalizarea celei de-a cincea clădiri, încheindu-se astfel un proiect fără precedent în Timişoara, gândit şi dus la bun sfârşit de unul din cei mai profesionişti antreprenori timişoreni, Ovidiu Şandor. Ce-a de-a cincea clădire a complexului trebuia finalizată în 2014, dar descoperirea unor situri arheologice a întârziat proiectul. Aşteptarea merită, însă, pentru că descoperirile arheologice vor fi parte a proiectului sub forma unei piaţete publice, lucrare care presupune crearea unui puzzle din 150.000 de piese distincte.

Un alt proiect important aflat în derulare este construirea supermarketului Kaufland, în fosta fabrică de ciorapi din Timişoara. Proiectul este unul inedit, pentru că fosta fabrică este monument istoric, iar o parte a clădirii nu a putut fi demolată, reprezentanţii Kaufland fiind obligaţi să includă faţada fostei fabrici în proiect.

Tot pe locul unei foste fabrici se va construi cel de-al doilea mall din Timişoara. La fosta fabrică Dermatina din Calea Şagului, NEPI, care deţine în prezent şi clădirile de birouri City Bussines Center, are în derulare un plan de construire a unui mall ce ar putea fi terminat în 2015. În cadrul mall-ului va fi construit şi primul hypermarket Carrefour din Timişoara.

În privinţa investiţiilor publice, principalul proiect de infrastructură din Banat este finalizarea tronsoanelor de autostradă care pot asigura o legătură directă, pe autostradă, între Lugoj şi Budapesta. De asemenea, un drum de acces rapid  care să lege Timişoara de autostradă şi centura de sud a oraşului, sunt proiecte de care Timişul are nevoie, dar şansele ca lucrările să înceapă în acest an sunt mici.

Şanse mult mai mari au proiectele din Timişoara, unde în 2015 se vor finaliza marile proiecte din fonduri europene,  pasajul Michelangelo şi centrul istoric, proiect în cadrul căruia se modernizează 10 străzi şi patru pieţe, inclusiv Piaţa Unirii, un proiect simbol al oraşului. Tot în 2015 ar putea începe lucrările de extindere la unul dintre pasajele pe sub calea ferată din Timişoara, zone care crează mari probleme în trafic. 

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite