Proiect de lege privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului Istoria Revoluţiei de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mii de timişoreni s-au adunat în decembrie 89 în centrul oraşului FOTO Memorialul Revolutiei
Zeci de mii de timişoreni s-au adunat în decembrie 89 în centrul oraşului FOTO Memorialul Revolutiei

Deputatul liberal Marilen Pirtea a anunţat astăzi depunerea la Parlament a iniţiativei legislative cuprinzând proiectul privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

Copiii din România învaţă foarte puţine lucruri despre revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, acesta fiind efectiv un subiect secundar la şcoală. Manualul de clasa a IV-a are doar două fraze la pagina 26 despre evenimentele cruciale din 1989. Revoluţia este abordată şi în clasele a VIII-a şi a XII-a, pe maximum o pagină din manual.  

Astfel, deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a promis depunerea unui proiect de lege pentru predarea istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989. 

“Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociaţiile de revoluţionari. Pentru iniţierea proiectului voi solicita susţinerea colegilor deputaţi, fie că reprezintă Timişul, Bucureştiul sau oricare altă circumscripţie”, a transmis deputatul Marilen Pirtea.Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum se ţine istoria aproape. Harta interactivă care aduce zilele Revoluţiei din Timişoara mai aproape de tineri

Revolutie Timisoara

Tot mai puţini îşi amintesc de Revoluţia anticomunistă de acum 32 de ani. Marşul suporterilor timişoreni VIDEO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite