Pompierii timişoreni au primit un Ford Ranger dotat cu un rezervor de 200 litri de apă, echipament de descarcerare şi instalaţie de iluminat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii timişoreni au primit echipamente noi FOTO Facebook/ISU Timiş/Lau
Pompierii timişoreni au primit echipamente noi FOTO Facebook/ISU Timiş/Lau

Consiliului Judeţean Timiş a achiziţionat pentru Detaşamentului 2 de Pompieri Timişoara mai multe echipamente noi, printre care şi o autospecială de intervenţie.

Cea mai importantă achiziţie o constituie a𝐮𝐭𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐝 𝐑𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 din categoria mijloacelor de primă intervenţie şi comandă. Aceasta este dotată cu un rezervor de 200 litri de apă şi o pompă de ultra înaltă presiune, echipament de descarcerare, instalaţie de iluminat şi echipamente de tăiere. Acest tip de autospeciale sunt foarte eficiente la misiunile de stingere a incendiilor la autovehicule, incendii de locuinţe în fază incipientă şi alte asemenea acţiuni.  

GALERIE FOTO

Datorită dimensiunilor reduse, autospeciala va străbate cu eficienţă aglomeraţia urbană, reducând considerabil timpul de răspuns la intervenţie. 

CJT a mai cumpărat zece 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 destinate salvării persoanelor din apă. Având o masă redusă şi o capacitate de patru persoane, acestea pot fi lansate cu uşurinţă la apă. Ambarcaţiunile au fost distribuite celor şapte subunităţi ale inspectoratului. 

Pompierii de la ISU Timiş


 

Nu în ultimul rând, în dotarea echipajului CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear), din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, va intra un 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐠𝐚𝐳𝐞 𝐬̦𝐢 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐦𝐞𝐭 𝐆𝐓𝟓𝟎𝟎𝟎 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚, un model de ultimă generaţie, fiind unic în ţară la momentul actual.  

 

Pompierii de la ISU Timiş


 

Analizorul are capacitatea de a măsura simultan 50 de gaze, analizarea făcându-se la temperatura mediului ambiant.  

Pompierii de la ISU Timiş

„În ultimii ani, Consiliul Judeţean Timiş a fost un partener constant în îndeplinirea obiectivelor noastre privind înlocuirea autospecialelor vechi şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi. Aceste dotări ne ajută să fim mai eficienţi în salvarea vieţii şi protejarea bunurilor cetăţenilor judeţului Timiş”, au transmis cei de la ISU Timiş. 

 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite