Prinşi cu mâna întinsă. Cum activează copiii cerşetori pe „teritoriile” din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii cerşetori au fost depistaţi în mai multe zone din oraş
Copiii cerşetori au fost depistaţi în mai multe zone din oraş

Organizaţi în cete micuţe, supervizaţi de obicei de un adult şi foarte insistenţi - aşa arată micii „profesionişt" în ale cerşitului. Reprezentanţii Poliţiei Locale au găsit câţiva copii şi adulţi prin diferite zone din oraş, într-o nouă acţiune întreprinsă împotriva cerşitului.

Peste 20 de adulţi şi şapte copii au fost depistaţi de poliţiştii locali pe parcursul zilei de marţi. Printre adulţi se aflau cerşetori sau pur şi simplu oameni fără adăpost. Ei fost descoperiţi în zone precum Calea Şagului - Ana Ipătescu, str. V. Alecsandri - Piaţa Unirii, Catedrala Mitropolitană sau Gara de Nord.

Cei mai mulţi dintre cei găsiţi nu sunt din Timişoara. Cei prinşi pe strada Ana Ipătescu sunt din Satu Mare. Metodele prin care îşi cucereau teritoriul sunt vechi de când lumea. Grupul se aduna în faţa unui cabinet medical, membrii acestuia cerşeau împreună cu copiii şi nu uitau să facă mizerie şi gălăgie, deranjându-i pe locatarii blocurilor din împrejurimi.

Profitul este cel care îi atrage pe cerşetorii din alte oraşe ale României în Timişoara. Grupul depistat pe strada Vasile Alecsandri a ajuns aici tocmai din Braşov, iar motivul migrării este că în Timişoara primesc mai mulţi bani de la trecători.

Şi la această acţiune poliţiştii au descoperit că unii cerşetori aveau telefoane mobile şi vorbeau nestingheriţi la ele, de faţă cu agenţii.

Reprezentanţii Poliţiei Locale se luptă mai mult cu mâinile legate cu cerşetoria. Ei pot doar să-i identifice, să le dea amenzi, aşa cum au făcut şi în această situaţie, apoi îi predau serviciilor sociale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite