Primele drumuri reparate din bani europeni au probleme înainte de a începe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici lucrările la cele două drumuri nu încep când sunt programate
Nici lucrările la cele două drumuri nu încep când sunt programate

Judeţul Timiş a obţinut finanţări europene pentru două drumuri judeţene şi pentru centura de ocolire a Buziaşului. Lucrările la cele două şosele din judeţ vor începe cu întârziere din cauza contestării licitaţiilor.

Întârzierea proiectelor nu mai este o noutate în judeţul Timiş. Fie că a fost vorba de deponeul ecologic, Bastionul sau parcarea subterană din Piaţa 700 şi pasajul din Calea Şagului, proiectele au fost începute sau derulate cu întârzieri foarte mari din cauza unor motive mai mult sau mai puţin justificate. Prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, judeţul Timiş a obţinut aproximativ 22 de milioane de euro, bani nerambursabili, pentru reabilitarea drumurilor judeţene Sânnicolau Mare-Periam-limită judeţul Arad, Buziaş-Lugoj şi centura de ocolire a oraşului Buziaş.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş (CJT), Constantin Ostaficiuc, lucrările la cele două drumuri judeţene vor începe cu un decalaj pentru că mai multe firme participante la licitaţie au contestat rezultatul. „Documentaţia a fost trimisă la Bucureşti la Consiliul Naţional de Soluţionare a contestaţiilor, iar rezolvarea lor durează aproximativ două-trei săptămâni”, a spus Ostaficiuc.

După deponeul de 30 de milioane de euro, „Regele asfaltului” dă o nouă lovitură


Constantin Ostaficiuc a refuzat să spună care este numele firmelor care au contestat licitaţia sau care sunt societăţile câştigătoare şi nici care sunt motivele pentru care firmele nemulţumite au contestat rezultatul. Chiar dacă Ostaficiuc nu a vrut să facă public numele firmelor care au câştigat licitaţia, omul de afaceri Florin Măran a confirmat pentru „Adevărul de Seară” că firma sa, Tehnocer, a câştigat licitaţia pentru drumul Buziaş-Lugoj.

„Oferta noastră a fost de 330 de miliarde de lei vechi ( aproximativ opt milioane de euro),  cu finalizarea drumului în doi ani”, a spus Măran. Firma acestuia va lucra în parteneriat cu cea a omului de afaceri Georgică Cornu. Supranumit „regele asfaltului”, Cornu a mai câştigat în acest an o licitaţie organizată de Consiliul Judeţean pentru deopenul ecologic de la Ghizela, lucrare care se ridică la peste 30 de milioane de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite