PREŢUL CĂLDURII Soarta a 80.000 de familii din Timişoara se decide peste o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara s-a întrunit ieri în şedinţă lunară, iar una din cele mai aşteptate decizii pentru această perioadă, cea a acordării subvenţiilor la căldură, încă nu a fost luată. Toate indiciile arată că primăria va prelua subvenţiile anulate de Guvern, dar o decizie finală se va lua în şedinţa de luna viitoare. 

La sfârşitul lunii octombrie este ultima şedinţă de Consiliu Local în care se mai pot face rectificări bugetare, ocazie cu care va fi pus în discuţie şi proiectul de preluare a subvenţiilor anulate de Guvern de către Primărie. „E vorba de diferenţa de aproximativ 75 de lei dintre preţul de facturare la populaţie şi preţul de producţie. Vrem să acoperim această sumă, dar în atari condiţii nu mai putem suporta şi ajutoarele pentru categoriile defavorizate, urmând ca aceştia să primească ajutorul de încălzire doar din partea Guvernului”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu. Chiar dacă acesta şi-a exprimat disponibilitatea de preluare a subvenţiilor, pregătind şi un proiect în acest sens, decizia finală le aparţine consilierilor locali. 

Căldură din gunoi

Autorităţţile locale promit că în perioada următoare preţul gigacaloriei nu va mai creşte, iar pentru a convinge, aleşii locali au aprobat ieri înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni prin care să se înfiinţeze o staţie prin care deşeurile Timişoarei să fie transformate în căldură şi energie electrică. Din societate fac parte Retim, care deţine 49 la sută din acţiuni, Primăria Timişoara, acţionar cu 31 de procente şi Colterm, care deţine 20 la sută din acţiuni. Prin acest proiect autorităţile vor să refolosească cel puţin 90 la sută din deşeurile oraşului pentru a produce 10 la sută din necesarul de căldură de la nivelul Timişoarei. Proiectul ar putea fi pus în practică peste doi ani.

Află mai multe despre acest subicet mâine, în Adevărul, ediţia de Timişoara!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite