Președintele Consiliului Județean Timiș, „ținut în spate” de soție. Vezi ultima afacere dintre Ostaficiuc şi firma fiicei sale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în plin război cu Agenția Națională de Integritate, președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc și-a postat pe site declarația de avere înainte de expirarea termenului limită. Potrivit documentului, Ostaficiuc câștigă de aproape trei ori mai puțin decât soția sa, Lucia. 

Ultima declarație de avere a lui Constantin Ostaficiuc a suferit câteva modificări în acest an. Potrivit documentului postat pe siteul Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc și soția sa au cumpărat în prima jumătate a acestui an un teren de 829 de metri pătrați, la Fârdea, acolo unde familia Ostaficiuc mai deține, pe malul lacului Surduc, un teren de de peste 1.000 de metri pătrați și o casă de vacanță de 208 metri pătrați.  De asemenea, de-a lungul anilor, Ostaficiuc a mai dobândit terenuri la Secaș, Murani și Timișoara. 

Afacerea cu Ornella Design

În afară de proprietăți, șeful de la CJT are şi conturile burduşite, cu peste 100.000 de euro, dar şi o colecţie de pictură românească, în valoare de 14.000 de euro. În 2011, Ostaficiuc a reuşit să mai adune aproximativ 55.000 de lei din vânzarea unei maşini Skoda Octavia către firma  deţinută de fiica şi soţia sa, SC ORNELLA DESIGN SRL. Pentru un contract dintre această firmă şi instituţia pe care o conduce, şeful CJT a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese. Vezi aici detalii!

Soţul Luciei Ostaficiuc

Potrivit decalraţiei de avere postate în 2010 şi care indică veniturile din 2009, Ostaficiuc a câştigat în 2009, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, 55.000 de lei, aproape 4.600 de lei lunar. Potrivit aceluiaşi document, soţia sa, Lucia Ostaficiuc, câştiga în 2009 puţin peste 1.000 de lei lunar, în calitate de director la o firmă privată. Ultima declaraţie de avere, postată de Ostaficiuc acum, şi care indică veniturile din 2010, arată că în plin an de criză, veniturile „brandului” au scăzut de la 54.828 (aproximativ 4.600 de lei lunar), la 48.696 (aproximativ 4.058 de lei lunar). Veniturile soţiei au crescut însă foarte mult, ajungându-se în situaţia ca Lucia Ostaficiuc să câştige de aproape trei ori mai mult decât soţul său. Potrivit documentului amintit, Lucia Ostaficiuc a câştigat în 2010 peste 130.000 de lei, dintre care 17.000 de lei pe an a fost salariul de director la firma SC IUSTIN ELUCA SRL şi 117.600 de lei, dividende de la SC CRAL SRL.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite