Preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara, despre moartea lui Ariel Sharon: „Vedem totuşi realizările medicinei din Israel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luciana Friedman, preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara Foto: Ştefan Both
Luciana Friedman, preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara Foto: Ştefan Both

Reprezentanţii Comunităţii Evreilor din Timişoara, care numără în jur de 600 de persoane, îl regretă pe Ariel Sharon, fostul prim-ministru isreaelian, care a murit sâmbără, la vârsta de 85 de ani.

Luciana Friedmann,  preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara a declarat  că întreagă counitate iudaică din România îl regretă pe Ariel Şharon, care a fost unul din cei mai importanţi lideri ai Israelului modern.
 

„Ne pare rău de moarta lui Ariel Sharon. A fost un mare lider militar, politic, strateg al Israelului. De numele său se leagă şi începerea retragerii din Gaza. A făcut un mare pas către pace”, a declarat Luciana Friedmann.


Preşedintele Comunităţii Evreilor din Timişoara a ţinut să sublinieze meritul medicinei din Israel, care l-a ţinut în viaţă pe Ariel Şaron timp de opt ani.
 

„Vedem realizările medicinei israeliene, care a făcut posibil ca Ariel Sharon să fie ţinut în viaţă artificială, cu aparate, timp de opt ani. Este ceva caracteristic pentru medicina din Istrael şi nu se face doar în cazul unor personalităţi, ci pentru oricine. Se dă o valoare importantă vieţii şi se face tot posibilul cu omul să fie ţinut în viaţă, în pofida costurilor foarte mari”, a afirmat Luciana Freidemann. 

Chiar ea a avut un caz asemănător în familie. „În urma unui accident de muncă, o persoană din familia mea a stat şapte ani în comă”, a mai spus Freidemann.


Citiţi şi:
 

Micuţa comunitate evreiască din Timişoara a întâmpinat Noul An: „Shana Tova” pentru anul 5774

Evreii din Timişoara, o comunitate cu trecut prestigios

Cea mai veche piatră funerară din Timişoara aparţine unui evreu care a trăit în Banatul Otoman FOTO

Evreii din toate colţurile lumii s-au întâlnit la Timişoara

Cavoul unui rabin celebru din Timişoara face minuni pentru credincioşi. Vezi ce bileţele lasă oamenii GALERIE FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite