Preşedintele CJ Timiş Titu Bojin, fost şef al Direcţiei Apelor Banat, trimis în judecată pentru abuz în serviciu după „tunurile” date de firma familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Cadrul Parchetului General au finalizat cercetările în dosarul în care este anchetat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Prin rechizitoriul întocmit de procurori, Bojin a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, mai mulţi „pioni” ai lui Bojin, dar şi fosta directoare economică a Direcţiei Apelor Banat au fost trimişi în judecată de Parchetul General într-un dosar în care preşedintele CJ Timiş este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese. În dosar a fost anchetat şi actualul şef al Direcţiei Apelor Banat, Luci Ervin, faţă de care s-a dispus clasarea cauzei. 

Dosarul în care Titu Bojin a fost trimis în judecată a fost instrumentat într-o primă fază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, dar dosarul a fost ulterior preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care l-a trimis în judecată pe baronul de Timiş.

În dosar, Titu Bojin este acuzat de abuz în serviciu după ce firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL pe care Bojin a fost favorizată în contractrle cu Direcţia Apelor pe care Bojin o conducea, culmea, susţinut de PD-L, în timp ce PSD-ul din care făcea parte era în opoziţie. Unul din capetele de acuzare la adresa lui Bojin vizează concesionarea unui iaz de către Direcţia Apelor către firma familiei lui Bojin, iaz închiriat ulterior Asociaţiei Pescarilor, la un preţ de trei ori mai mare decât preţul plătit de firmă Direcţiei Apelor. Mai mult decât atât, procurorii îi acuză pe „pionii” care controlează de faţadă firma de evaziune fiscală. 

Vom reveni cu amănunte!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite