Preotul Romel Neamţu din Luncani, mort într-un accident cu motocicletă, condus pe ultimul drum de sute de enoriaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântarea preotului de la Luncani FOTO Lugoj Info
Înmormântarea preotului de la Luncani FOTO Lugoj Info

Preotul Romel Neamţu (55 de ani), unul din cei mai cunoscuţi preoţi din zona Făgetului, Timiş, a murit vineri, 20 mai, într-un accident în dreptul hanului Ana Lugojana.

Preotul Romel Neamţu a fost înmormântat luni, 23 mai, în curtea bisericii din Luncani de Jos (judeţul Timiş) unde a slujit aproape de 30 de ani. Sute de persoane au participat la slujba de înmormântare, Romel Neamţu fiind unul dintre cei mai îndrăgiţi preoţi din Ţara Făgetului.

Sicriul a fost condus la groapă de 40 de preoţi din parohiile din zonă, cât si colegi de seminar.

Preotul a murit vineri, 20 mai, în accidentul din faţa hanului Ana Lugojeana de pe DN 68, între Lugoj şi Făget. 

Romel Neamţu a intrat cu motocicleta sa într-o maşină care întorcea în dreptul restaurantului fără să se asigure. În urma impactului a murit şi şoferul maşinii, un bărbat în vârstă de 73 de ani.

Accident FOTO Lugojinfo

FOTO Lugoj Info
 

Născut în data de 16 iunie 1969, în satul Sinteşti (judeţul Timiş), Romel Neamţu a urmat şcoala primară în satul natal, apoi şcoala generală în localitatea Margina. Între anii 1987 – 1992 a urmat cursurile Seminarului teologic „Ioan Popasu” din Caransebeş. În anul 2014 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie din Arad. 

Din anul 1992 este căsătorit şi a avut o fiică, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara şi profesor de limba engleză. 

La 20 iulie 1992 a fost hirotonit preot al parohiei Luncanii de Jos, unde a slujit cu râvnă şi devotament timp de aproape 30 de ani. 

“A înfrumuseţat biserica în mai multe rânduri, pentru care a fost distins în anul 2012 cu rangul de iconom. Slujirea sa a fost statornică, cu dragoste faţă de Dumnezeu şi de biserică, fiind foarte apropiat de credincioşii săi. A avut o inimă bună, implicându-se în multe acţiuni umanitare, a fost foarte apreciat de tinerii din parohie, pe care i-a implicat în activităţile bisericii. În anul 2019, cu prilejul sfinţirii capelei mortuare din parohie şi a troiţei din curtea bisericii, a fost distins, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, cu distincţia de iconom stavrofor”, a anunţat Mitropolia Banatului. 


Preotul Romel Neamţu FOTO Mitropolia Banatului

Romel Neamţu FOTO Mitropolia Banatului

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un şofer de 71 de ani şi un preot motociclist au murit într-un accident în faţa hanului Ana Lugojana

Mesajul straniu publicat, cu o zi înainte de tragedie, de motociclistul care a murit pe şoseaua Hunedoara-Călan

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite