Premieră pentru România: Spectacol de animații 3D la Ziua Timișoarei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Timişoarei va avea loc prima colaborare concretă între Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş în vederea promovării candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. 

Este vorba despre organizarea unui spectacol de animaţii 3D, sâmbătă 30 iulie, în Piaţa Unirii, pe faţada clădirii Palatului Baroc (Muzeul de Artă din Timişoara). Show-ul va dura circa zece minute şi reprezintă o premieră pentru România. După ce astfel de proiecţii au fost făcute la Dubai, Shanghai, Paris sau Budapesta este rândul Timişoarei să găzduiască un asemenea spectacol.

Festive-opening of the Hungarian EU presidency from Bordos.AppliedWorks on Vimeo.

"Fiecare element al clădirii va fi măsurat printr-o tehnologie modern și va fi introdus într-un computer. Prin aceste holograme, clădirile se vor transforma, se vor dărâma, se vor mișca. Va fi ceva cu adevărat spectaculos și nemaivăzut. Pentru că e legat de holograme, ne gândim să îi aducem să cânte pe cei de la Holograf”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.
 
Spectacolul este realizat de compania BordosArtWork din Budapesta, care a realizat şi spectacolul ocazionat de încheierea preşedinţiei Ungariei la Uniunea Europeană, în data de 26 iunie 2011. Acest eveniment poate fi vizionat pe site-ul www.bordos.eu.

PAINT UP! 2011 OFF CONTEST SHOW from Bordos.ArtWorks/ Bordos L. Zsolt on Vimeo.

Pentru a putea susţine financiar acest spectacol costurile au fost împărţite între Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. La buna realizare a proiectului participă Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Filarmonica Banatul din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara şi Muzeul de Artă Timişoara.

ATLANTIS / Dubai / 2008 from Bordos.AppliedWorks on Vimeo.

Iată întreg programul oferit de municipalitatea de Ziua Timișoarei:

Vineri 29 iulie, Piața Unirii

20:30 Concert al Filarmonicii Banatul din Timişoara

Concertul susţinut de orchestra Filarmonicii Banatul care îşi întrerupe perioada de concedii pentru acest eveniment, este destinat susţinerii cauzei Sălii Capitol. Concertul este dirijat de Radu Popa, solişti fiind Cătălina Costin, Doru Roman şi  Cosmin Bălean.

21:30 Proiecţie filme

Filme despre istoria Timişoarei şi Banatului într-un proiect demarat anul trecut, “Legendele Banatului”, realizat în colaborare cu Radio Timişoara.

Sâmbătă  30 iulie, Piața Unirii

19:00 Prezentarea echipelor sportive cu performanţe deosebite                        

Nouă echipe de juniori au obţinut performanţe deosebite, devenind campioane, vicecampioane ale României la categoria lor de vârstă, sau s-au clasat pe locul 3, îndreptăţindu-ne să avem încredere în viitorul sportului timişorean. Toate aceste echipe sunt finanţate din bugetul local. Performanţele obţinute confirmă încrederea avută de Consiliul Local Timişoara la momentul aprobării finanţării către aceşti tineri.

20:30  Concert formaţia Adi Bărar Band

Adi Bărar Blues Band cântă piese vechi în orchestraţii moderne. Printre piesele cântate de formaţie  se numără Red House de Jimi Hendrix, Cocaine-ul lui J.J.Cale sau You really got me, aceasta din urmă compusă de Ray Davies din The Kinks şi preluată mai apoi şi de Van Halen. Alături de Adi Bărar in aceasta formaţie de blues se mai află Călin Cercel (bass), Cristi Ratiu (tobe) şi Bebe Bicha (voce).

22:00  Concert formaţia Compact

23:30 Proiecţie de animaţii 3D pe Muzeul de Artă

Duminică 31 iulie, Piața Unirii

20:30 Concert formaţia Play&Win

21:30 Concert trupa Nrcotic Sound

22:30  Concert Horia Brenciu & Orchestra

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite