Povestea răpirii Denisei Novacovici. Autorii faptei au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal elveţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sătmăreancă în vârstă de 40 de ani şi soţul ei elveţian au fost condamnaţi de către un tribunal din Elveţia, pentru răpirea unui bebeluş de la Spitalul de Copii din Timişoara, în 2009. Femeia va sta trei ani la închisoare.

În noaptea de 18 spre 19 octombrie 2009, românca plecată din ţară şi soţul ei au intrat în clinică pe uşa din spate, în Secţia Distrofici a Spitalului de Copii, şi au furat copilul în timp ce personalul clinicii, o infirmieră şi o asistentă, era la etajul întâi al clădirii.

Fetiţa din familia de ţigani, răpită din spital și ascunsă în Elveția, a fost adusă acasă

Cei doi au reuşit să scoată ilegal copilul din ţară şi să-l ducă până în Elveţia, unde au fost descoperiţi de Interpol. Denisa Novacovici avea două luni în momentul răpririi iar mama sa, Codruţa Novacovici, care avea atunci 18 ani, era plecată în Franţa, cu concubinul ei şi tatăl micuţei, Alexandru Popovici, care avea atunci 17 ani.

DRAMĂ şi SĂRĂCIE: Familia Denisei Novacovici strânge bani din fier vechi pentru a aduce bebeluşul în ţară

Interpolul a localizat răpitorii şi a recuperat fetiţa la nici două luni de la răpire, însă micuţa, al cărei tratament a fost întrerupt odată cu răpirea, a rămas în grija autorităţilor elveţiene aproape şapte luni, înainte să fie trimisă acasă, la Giulvăz, în judeţul Timiş.

Bebeluşul răpit din Spitalul de Copii din Timişoara a fost găsit de Interpol în Elveţia

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite