PORTRET Oscar Iustin, fotograful de nuduri GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul înfruntă tabu-urile pozând de trei ani formele femeilor şi transformă înfăţişarea lor în opere de artă. Asemeni oricărui alt copil, Oscar Iustin a avut în copilărie numeroase vise, dar nu se visa niciodată fotograf, darămite adept al nudurilor.

PROFIL
Născut: 9.7.1981, Timişoara
Studii: Şcoala Populară de Arte, secţia foto
Experienţă: de trei ani fotograf
Familia: necăsătorit

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Încă de la o vârstă fragedă a primit primul aparat foto, însă s-a axat atunci pe lucruri banale desprinse din natură. Câţiva ani mai târziu a descoperit adevărata valoarea a aparatului foto digital. prin intermediul iubitei sale de atunci. „Am să fiu foarte sincer. În momentul în care am primit primul aparat fotodigital, cu un ecran foarte mic, i-am făcut câteva poze iubitei mele. Ea era destul de urâţică, dar pozele au ieşit foarte reuşite, defectele fizice ale fetei nefiind surprinse şi de aparatul de fotografiat. Am rămas impresionat de aparat şi am decis să îi acord mai multă importanţă. Am strâns bani până când mi-am cumpărat propriul aparat foto, ce se apropria de nivelul profesioniştilor din domeniu”, îşi aduce aminte Oscar. Tânărul a continuat să se axeze tot pe fotografii, însă nu pe nuduri, ci pe abstract. De ce a schimbat stilul? „Un fotograf are nevoie de oameni care să îi admire munca şi talentul. Cei care vedeau pozele mele erau surprinşi în mod plăcut de compoziţie, dar nu înţelegeau la maximum ce am vrut eu să transmit. Cum din totdeauna am avut o atracţie pentru formele feminine, am decis să experimentez pe un domeniu mai tabu, unde sunt puţini fotografi. Am vrut ceva nou”, explică fotograful.

image

Portofoliu bogat
Rând pe rând, în aproape trei ani, timişoreanul a ajuns să aibă un portofoliu de zeci de modele, care sunt prezentate în câteva mii de fotografii. De cele mai multe ori locul unde are loc sedinţa foto variază, de la natură la propriul studio foto. „Imaginile nud nu înseamnă neapărat material pornografic. E o diferenţă de la cer la pământ între erotic şi nud. Nu oricine poate înţelege nudurile”, adaugă Oscar Iustin.

Întrebări şi răspunsuri

Unde ajung nudurile realizate de tine?
Am avut cazuri în care modelele au decis să înrămeze fotografiile şi să le expună în propria casă. Vroiau ca toată lumea să le vadă altfel. Cele mai reuşite fotografii pot fi găsite pe site-ul meu. În alte cazuri, la cererea clienţilor, pozele rămân nepublicate. La începutul anului viitor voi avea propriul vernisaj de nuduri.

Ai avut şi cazuri de iubiţi geloşi pe modele?
Până acum nu am avut asemenea situaţii şi nici nu mă aştept prea curând. Decizia de a poza nud nu se ia pe loc. Stai şi te gândeşti. Însă chiar şi persoanele timide se relaxează în timpul photo shooting-ului.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite