Polițiști acuzați că au bătut un copil, în Timiș. Familia a făcut plângere la Parchet

0
Publicat:

Un adolescent de 16 ani din Timiș acuză că ar fi fost agresat de mai mulți polițiști, după ce a fost prins conducând un tractor pe ulițele din comuna Bucovăț, potrivit Digi24.

Poliție. FOTO arhivă Poliția Română
Poliție. FOTO arhivă Poliția Română

Rudele băiatului au ca dovadă un certificat medico-legal din care rezultă că băiatul a suferit leziuni și au depus o plângere împotriva agenților.

Cum a ajuns copilul la poliție

Băiatul a fost surprins de un echipaj de poliție la volanul unui tractor, pe străzile din localitatea Bucovăț.

Adolescentul spune că agenții l-au oprit și l-au dus la secția de la Făget, acolo unde a fost agresat, după ce i s-a luat telefonul.

Băiatul a declarat că a primit mai întâi o palmă de la un polițist, apoi a fost lovit de o polițistă, cu bastonul, pe spate și peste mână. 

Băiatul i-a mărturisit vărului său ce s-a întâmplat după ce acesta din urmă a observat  vânătăi pe gâtul puștiului. 

„Mi-a zis: uite, unul mi-a dat la cap, m-a strâns de gât, (...) mi-a spus că nu a mai avut aer să respire. Toate chestiile astea de față cu alți polițiști”, a relatat ruda băiatului la Digi 24.

Familia adolescentului spune că băiatul ar fi fost audiat în lipsa părinților și obligat să semneze o declarație.

Dacă acuzațiile se confirmă, polițiștii riscă să fie demiși

Să-i dai cu palma peste timpan și peste moalea capului. Nu-i posibil așa ceva”, spune mătușa victimei, potrivit sursei citate.

Părinții băiatului au depus o plângere la parchetul de pe lângă Judecatoria Făget. Inspectoratul Județean Timiș a demarat o anchetă în acest caz. Polițiștii riscă să fie demiși dacă se va stabili că l-au agresat pe băiat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite