Poliţişti acuzaţi că au bătut un copil de 12 ani. Acesta şi-ar fi agresat, la rândul său, bunicul. Cazul, anchetat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii copilului acuză poliţiştii că le-au agresat copilul
Părinţii copilului acuză poliţiştii că le-au agresat copilul

Este anchetă la Buzău după ce mama unui băiat de 12 ani acuză doi poliţişti ca i-ar fi bătut copilul. Totul s-ar fi petrecut în urmă cu o săptămână, atunci când poliţiştii au primit o sesizare potrivit căreia un bătrân ar fi fost agresat chiar de nepoţii săi.

Cei doi băieţi, unul de 12 ani, celălalt de 15 ani, au fost duşi la un centru de primire pentru minori în regim de urgenţă. Acum, atât Direcţia pentru Protecţia Copilului cât şi poliţia fac cercetări.

Băiatul de 12 ani era în vacanţă la bunicul matern, împreună cu fratele său mai mare cu trei ani. În urma cu o săptămână, bunicul a sunat la 112 şi a anunţat că cei doi băieţi sunt violenţi. 

Doi agenţi de la postul de poliţie din localitate s-au deplasat la faţa locului şi au decis transportarea minorilor la un centru de primire în regim de urgenţă, după care au luat legătura cu părinţii minorilor.

„Socrul meu probabil a consumat alcool şi a început să-i dea afară pe amândoi. Apoi a dat telefon la poliţie zicând că au fugit de acasă”, declară Alexandru Creţu, tatăl copiilor.

După ce a fost internat în centrul din subordinea DGASPC Buzău, unul dintre minori, cel în vârstă de 12 ani, a povestit mamei că a fost agresat de cei doi poliţişti.

„În seara când a venit poliţia să-i ia, i-a alergat pe stradă, copiii s-au speriat, au dat să fugă la un văr de-al meu, au intrat în curte şi din curte i-au luat. Pe Ştefan l-a apucat de cap şi l-a lovit cu capul de maşină iar pe Vivian l-a lovit într-o bară de fier”, susţine Gabriela Creţu, mama copiilor.

buzauancheta

La internarea în centrul de primire, băiatul a fost examinat medical, însă nu prezenta urme de violenţă. A doua zi, însă, pe corpul minorului au putut fi observate câteva vânătăi. Reprezentanţii Protecţiei Copilului Buzău au început acum o cercetare internă în acest caz şi au sesizat posibilul abuz.

„În momentul instituirii măsurii de protecţie conform documentelor medicale întocmite la nivelul centrului de către asistentul medical de serviciu, copilul avea o stare generală bună, fără semne pe corp. În ziua următoare, este consemnată în fişa medicală existenţa unei echimoze”, precizează Roxana Kovacs, purtător de cuvânt DGASPC Buzău.

Poliţiştii au deschis la rândul lor o anchetă şi au înaintat cazul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

„La momentul depistării, dar şi la momentul internării, minorii nu prezentau semne de violenţă, internarea efectuându-se conform procedurilor, cu verificarea şi în prezenţa reprezentanţilor DGASPC”, declară Ane-Marie Vrapciu, ofiţer de presă IPJ Buzău. 

Băiatul este în prezent internat în centrul de primire în regim de urgenţă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului, minorul a mai fugit de acasă în două rânduri până acum, fiind găsit şi redat familiei.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite