Poliţist din Timişoara condamnat în Austria pentru că a devenit traficant de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Lucian Stanca este agent la Secţia 1 de Poliţie din Timişoara. Omul legii a fost prins de poliţiştii austrieci în timp ce îşi rotunjea veniturile în calitate de lord al drogurilor. Bărbatul făcea afaceri cu ţigani, el fiind prins în flagrant pe când se pregătea să aducă un important transport de droguri în România.

În timp ce în Timişoara Ioan Lucian Stanca era un simplu poliţist la Secţia 1, odată ieşit din ţară bărbatul devenea un important traficant de droguri, care îşi axa afacerile mai ales pe ecstaxy. Omul legii şi-a rotunjit veniturile mai multe luni la rând, până când poliţiştii din Austria au organizat un flagrant, în timpul căruia s-au găsit importante probe împotriva angajatului Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Principala probă a anchetatorilor austrieci a fost faptul că în maşina în care se afla Ioan Lucian Stanca au fost găsite 2.000 de pastile de ecstasy. Conform anchetatorilor, drogurile urmau să ajungă în România. Procesul angajatului Poliţiei Timiş a început în anul 2008, în primă fază poliţiştul fiind condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare. După recurs, instanţa a decis să scadă pedeapsa cu jumătate de an, timişoreanul urmând să fie închis într-o închisoare din Austria.

"Conform legislaţiei în vigoare, poliţistul suspectat de trafic de droguri a fost suspendat din funcţie, iar în momentul în care vom primi decizia scrisă a instanţei conducerea Poliţiei Timiş va întocmi actele pentru destituirea omului legii", spune Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite