Politicienii spun lucruri trăsnite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori doar amuzante, alteori lovind în imaginea partidelor pe care le reprezintă și, în cele mai dureroase cazuri, chiar în cea a țării unde trăim, declarațiile politicienilor au avut de multe ori în exces sare și piper. Vezi aici câteva dintre cele mai hazlii declarații!

Poate cel mai cunoscut "gaffeur" din politica bănățeană este Adrian Cioroianu, fost senator de Timiș din partea Partidului Național Liberal. Ministru de Externe în anii 2007-2008, membru al Societății Timișoara, Cioroianu declara în contextul acțiunilor rasiste antiromânești din Italia, cauzate de crima țiganului român Romulus Mailat, care a ucis-o pe soția unui amiral italian: "Eram, ieri, pe drumul dintre Alexandria și Cairo [...] Eram cam în plin deșert și mă gândeam dacă nu cumva am putea cumpăra un teren din deșertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care ne fac de râs".

Pentru că declarația privitoare la deportarea țiganilor a iscat un adevărat scandal, ministrul Cioroianu a revenit ulterior asupra ei, spunând că se referea la violatori și pedofili, nu la etnia rromă. "Să trăiască domnul Argint!", a spus tot ministrul Cioroianu, către infractorul căutat de Interpol Costică Argint, cu care mai apoi s-a pupat pe obraji. Totul se petrecea în timpul unei vizite a premierului Tăriceanu în Italia.

O altă gafă memorabilă a fostului senator de Timiș s-a petrecut după ce a fost prezentat Regelui Spaniei. Cioroianu a ridicat atunci degetul mare de la mâna dreaptă, în semn de OK, spunându-i Majestății Sale, Regele Juan Carlos I de Bourbon, monarhul Spaniei : "good point, good, good point" ("bună remarcă" sau "bine zis" - n.r.), într-un limbaj colocvial nerespectuos și încălcând protocolul diplomatic.

Dacă unii sunt tentați să creadă că declarațiile amuzante ale liderilor politici țin de o perioadă mai romantică, demult trecută, liderul PRM Timiș, Grigore Trif, îi contrazice. Acesta a spus la o conferință de presă de la începutul săptămânii, după ce a fost creditat cu șanse de 1 la sută în viitoarele alegeri locale într-un sondaj comandat de PNL Timiș, că "Legătura între Robu (senatorul Nicolae Robu, liderul PNL Timiș - n.r.) și Caprea (preşedintele filialei Timiș a Partidului Poporului, Vasile Caprea - n.r.) este că folosesc aceeași vopsea de păr, altă legătură nu văd". " Ţuţu Complex", cum este poreclit liderul peremist timișean, își întrerupsese concediul pentru a desființa sondajul penelist. "Nicolae Robu este vedeta numărul unu, doi, trei și patru în acel sondaj", preciza Grigore Trif.

De asemenea, tot în această vară, consilierul PRM Timiș pe probleme culturale, fost director al Teatrului Național Timișoara, Ioan Ieremia, a declarat, privitor la ridicarea unei statui a lui Mihai Eminescu în fața instituției culturale, că deoarece nu găsea sprijin a ajuns să îl ceară la Uniunea Democrată Maghiară din România: "Le-am zis <<ajutaţi-mă să ridic monumentul!>>. Şeful UDMR mi-a pus în mână statutul, m-a pus să îl citesc şi, dacă doresc, să semnez. Niciodată nu m-am înscris. Sunt eu ticălos, dar nu sunt nemernic".

Titu Bojin, șeful Direcției Apelor Banat, membru marcant al PSD Timiș, actual președinte al filialei, are o poreclă legată de o expresie pe care ar folosi-o, după părerea unora, puțin cam des. Bojin este supranumit "câta peșce".

O altă gafă a unui politician de Timiș îi aparține deputatului PD-L Alin Popoviciu, cel care s-a înfruntat la o emisiune de mare audiență în rândul poporului cu vrăjitoarele pe care dorește să le scoată în afara legii. Acesta declara, la o altă emisiune televizată, că Guvernul a trimis bani către PSD, pentru a pleca din sală în timpul votului pentru Legea pensiilor. „Vă dau un exemplu: două miliarde de lei au plecat spre Târgu Jiu, unde domnul Ponta este parlamentar în colegiul dânsului şi două miliarde la două comune de lângă Târgu Jiu", a spus Popoviciu.

Moderatoarea emisiunii i-a explicat deputatului că această declaraţie poate duce la demiterea premierului Emil Boc. Ea a precizat că Traian Băsescu a spus că il va pune pe Emil Boc să renunţe la funcţie dacă banii au fost daţi. La aflarea acestei decizii, Alin Popoviciu şi-a schimbat declaraţia: „Nu au plecat, trebuiau să plece, mă scuzaţi, aveţi dreptate".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite