Poliţia pune fiola şi bicicliştilor. Ce păţesc cei care pedalează sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Rutieră a avut numeroase acţiuni punctuale de prevenire a accidentelor de circulaţie pe fondul consumului de alcool, în care au fost vizaţi bicicliştii.

Foarte multă lume urcă pe bicicletă după ce a consumat alcool, fără să îşi facă griji că fac o ilegalitate. Fie că vorbim de tinerii care se adună la o bere prin baruri, pe la terase sau la iarbă verde, fie de muncitori care se "încălzesc" cu câte o tărie, fie de ţăranul care merge cu bicicleta la birtul satului.

Unii nici nu au habar că biciclistul din România nu are voie să conducă dacă a consumat alcool. Codul Rutier prevede amendă de la 870 de lei până la 1160 de lei pentru bicicliştii depistaţi că au consumat alcool.

Poliţia Rutieră a avut numeroase acţiuni punctuale de prevenire a accidentelor de circulaţie pe fondul consumului de alcool, în care au fost vizaţi bicicliştii.  
 

Am amendat mulţi bicicliştii pe care i-am oprit în trafic şi care au consumat alcool. Este contravenţie la Articolul 161, cu amendă de la 6 la 8 puncte amendă, de la 870 de lei până la 1160 de lei. Biciclistul nu are voie să circule dacă a băut alcool. Aşa cum nu are voie nici şoferul. Diferenţa este că la o concentraţie mai mare de 0,40, la şofer vorbim de infracţiune. La biciclist este doar contravenţie. Biciliştii sunt testaţi obligatoriu şi când sunt implicaţi în evenimente rutiere, accidente soldate cu victime”, a expliat subinspectorul de poliţie Ionuţ Lazăr, de la IPJ Timiş.


Citiţi şi:

Bicicliştii pot trece şi pe roşu la semafor. Regula pe care foarte puţini o cunosc

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite