Plăcuța ruginită cu numele lui Johnny Weissmüller a fost schimbată de Primăria Timișoara la sesizarea lui Dan Negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de televiziune Dan Negru a vizitat la mijlocul lui iulie 2023 strada din Timișoara ce poartă numele actorului Johnny Weissmüller (Tarzan) și a atras atenția, public, că indicatorul e plin de rugină. Autoritățile s-au mobilizat rapid.

Dan Negru îndeamnă vedetele la acțiuni civice FOTO Dan Negru/Facebook
Dan Negru îndeamnă vedetele la acțiuni civice FOTO Dan Negru/Facebook

Intrarea Johnny Weissmüller se află undeva ascunsă în zona Freidorf din Timişoara, acolo unde s-a născut celebrul actor american, în 1904 - chiar dacă un asemenea personaj, multiplu campion olimpic la înot, omul care i-a dat viaţă lui Tarzan, ar fi meritat o zonă centrală, măcar de dragul turismului.  

Revoltat de situație a fost și timișoreanul Dan Negru, care a vizitat strada ce poartă numele lui Weissmüller și a remarcat că până și indicatorul ruginit. 

Autoritățile s-au mobilizat rapid și în nici două săptămâni indicatorul cu numele lui Johnny Weissmüller a fost înlocuit.  

Dan Negru își îndeamnă colegii din industria divertismentului să ia atitudine civică atunci când este cazul. 

SURSA colaj Facebook Dan Negru
SURSA colaj Facebook Dan Negru

„Îmi scriu timișorenii că după postarea de zilele trecute când arătam placa ruginită cu strada care se numește Johnny Weissmuller (Tarzan) autoritățile locale au înlocuit rugina. După astfel de postări, și-n Bârlad au tuns iarba la casa lui Cuza, și-n Bacău au promis că deblochează fonduri pentru Alecsandri și au fost multe altele...  

E un bun prilej să-mi îndemn din nou colegii de șoubiz să nu mai posteze pisicuțe și cafele și să aibă curajul asumării.  

Pe tricoul pe care James Hetfield de la Metallica il poartă-n concerte scrie: <Trăiesc, nu doar exist>.  

Au schimbat plăcuța ruginită a lui Tarzan. Deci, putem!  

Lauda te poate ruina și critica te poate ridica”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook. 

Vedeta TV a reamintit că povestea de viață a lui Weissmüller este fantastică: născut la Timișoara, a plecat în America unde a fost diagnosticat cu poliomielită.

Weissmüller este unul dintre marii sportivi ai planetei, născut aici la Timișoara, cel care avea să îl joace mai târziu cu succes mondial pe Tarzan la Hollywood. Culmea este că săptămâna aceasta marile ziare de sport ale lumii au reamintit performanța lui. În urmă cu 101 ani, Johnny Weissmüller era omul care dobora un record: înota 100 m sub un minut (...) Tatăl său a crezut în puterea fiului și l-a dat la înot. Imediat a devenit unul din marii sportivi ai planetei. În timpul Jocurilor Olimpice din Londra, englezii au numit o stație de metrou din capitala Angliei cu numele Johnny Weissmüller, dar în orașul lui natal, în Timișoara, e numai o tablă ruginită doar cu numele unei străzi”, a spus Negru. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite