Piaţă volantă ţărănească la Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa volantă la Timişoara
Piaţa volantă la Timişoara

Primăria Timişoara a inaugurat Pieţa volantă pentru producători, care va funcţiona începând de astăzi, pe amplasamentul situat în parcarea stadionului „Dan Păltinişanu”- în zona parcării de la Casa Tineretului.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr.129/11.03.2014 s-a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea Pieţei Ţărăneşti în Timişoara, de tip piaţă volantă. Această piaţă va funcţiona începând cu ziua de astăzi, în zona stadionului. Toţi producătorii locali şi zonali sunt invitaţi să îşi expună spre comercializare produsele, pentru ca timişorenii să poată beneficia de legume, fructe şi produse apicole proaspete, produse local.

Accesul în piaţă va fi gratuit pentru toţi producătorii de legume, fructe şi produse apicole, în  baza Certificatului de producător care reglementează procedura de eliberare a certificatului de producător, precum şi cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Pieţei Ţărăneşti, aprobat de Consiliul de Administraţie al  S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara.

Pentru a facilita  activitatea comercială, se vor asigura un număr de aproximativ 60 de locuri de parcare pentru cumpărători, acelaşi număr de locuri de parcare fiind asigurat şi pentru comercianţi.

„În urma cu câţiva ani am fost solicitat să ajut nişte producători din judeţ, din zona Periam să poată găsi un loc în pieţele din Timişoara pentru a putea vinde produsele. Am dedus că producatorii au o problemă şi atunci, în 2010 am iniţiat o HCL prin care 30% din suprafeţele pieţelor din oraş să fie pusă la dispoziţia lor. Din păcate timp de 3 ani nu s-a mişcat nimc administraţia Ciuhandu s-a opus aplicării acelei HCL şi atunci în toamna lui 2013 am hotărât să încercăm altceva, o nouă piaţă doar pentru ei. Am ales zona Stadion datorită spaţiului de parcare generos”, a declarat Ştefan Sandu, consilier PDL care a iniţiat proiectul.

În prima perioadă de funcţionare, comercianţii vor fi cei care vor asigura mobilierul specific pentru vânzare, în paralel societatea pieţelor urmând să achiziţioneze mobilier unitar, rabatabil, precum şi elemente de protecţie împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Piaţa este dotată cu facilităţi pentru managementul deşeurilor şi 4 toalete ecologice.

În cadrul pieţei tărăneşti de tip piaţă volantă este interzisă comercializarea produselor din import sau a produselor care nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

Pentru nerespectare prevederilor privind comercializarea produselor în această piaţa volantă, se pot aplica sancţiuni contravenţionale, cu amendă în sumă de 1.000 lei şi cu interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare din pieţele administrate de S.C. „Pieţe” S.A. Timişoara pe termen de un an.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite